Alpine prezintă A290 Beta, un concept care anunță un viitor hot hatch electric

Autor: Adrian Somai 10 mai 2023 Știri auto

Francezii de la Alpine au dezvăluit noul A290 Beta, un concept care anunță un viitor hot hatch cu propulsie electrică. De fapt, va fi primul model de acest fel al constructorului francez. Potrivit publicației Motor1, mașina se va transforma într-un model de serie chiar în anul ce urmează.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, nu putem să nu remarcăm că noul concept A290 Beta seamănă foarte bine cu un alt concept francez prezentat în urmă cu doi ani, și anume Renault 5. Practic, nu am exagera deloc dacă am spune că avem în față versiunea de performanță a viitorului Renault 5.

La o primă privire, observăm un design agresiv spre care s-au îndreptat cei de la Alpine, cu elemente inspirate din lumea sporturilor auto. De asemenea, iese în evidență semnătura luminoasă în formă de X a proiectoarelor din partea frontală, inspirată de la vechiul Alpine A110 din anii ’70. Designerii francezi au ales o vopsea two-tone pentru A290 Beta, alb în contrast cu negru. În plus, mai avem un set de jante de 20 de inci și anvelope Michelin.

Referitor la partea tehnică, conceptul A290 Beta este echipat cu două motoare electrice, ambele fiind plasate pe puntea din față. Prea multe detalii la acest capitol nu avem pentru moment, însă francezii au ținut să menționeze că cele două unități de motorizare beneficiază de tehnologia de vectorizare a cuplului. Conceptul va avea trei moduri de rulare: Dry, Wet și Full.

Alpine urmează să mai lanseze două modele electrice

Tot la capitolul tehnic mai trebuie să spunem că A290 Beta ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu frâne Brembo cu etriere cu patru pistoane și cu un sistem ABS cu 11 setări diferite. Totodată, conceptul mai beneficiază și de o suspensie multi-link pentru puntea spate.

Alpine are planuri mari pentru următorii ani, francezii anunțând deja că își vor îndrepta atenția din ce în ce mai mult către un viitor electric. Acest hot hatch electric care urmează să ajungă pe piață în versiunea sa de serie în 2024 va fi primul dintr-o serie de trei modele, toate urmând să facă parte din colecția Dream Garage. Pe lângă acest model, Alpine urmează să mai lanseze un crossover GT și un înlocuitor pentru A110. Bineînțeles, toate cele trei modele vor fi electrice. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide