Alte 40 de autobuze ecologice au sosit la Sibiu. Când vor intra pe traseu

Autor: Daniel Samoilă 19 dec. 2021 Știri auto

Sibiul și-a completat flota de autobuze ecologice cu încă 40 de modele. Primăria orașului a anunțat că vrea să lanseze o aplicație care să ofere călătorilor informaţii despre timpul de sosire în staţie a autobuzului.

Totodată, noua aplicația va permite configurarea rutelor şi posibilitatea de a achiziţiona electronic bilete şi abonamente.

Autobuzele ecologice au fost recepționate și urmează să parcurgă procedurile de înmatriculare și avizare. Vehiculele vor intra pe traseu cel mai târziu în martie 2022.

Din totalul de 40, 121 sunt articulate iar restul de 29 au o lungime de 29 de metri și sunt produse de Mecedes-Benz.

Sibiul își completează flota de autobuze ecologice

Potrivit sibiu.ro, noile autobuze ecologice au următoarele dotări:

  • Podea coborâtă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, inclusiv locuri speciale la bord
    Climatizare
    Sistem de numărare a călătorilor din autobuze care va oferi o imagine despre gradul de încărcare pe traseele de transport public
    Sisteme de supraveghere video
    Validatoare duale de bilete, care permit atât validarea biletului, abonamentului sau cardului de transport, cât și plata cu cardul bancar, direct la bord
    Routere wifi care vor asigura acces gratuit la internet pentru călători

Primăria Sibiului mai anunță și implementarea unui sistem de management pentru gestionarea flotei, implementarea unui nou sistem de e-ticketing și modernizarea sistemului de informare a călătorilor în stații și în autobuz.

Sibiul și-a transformat radical flota de autobuze în ultimii ani. În 2018 au fost cumpărate 55 de autobuze puțin poluante, în 2019 alte 10 vehicule au intrat pe trasee, iar anul acesta au fost achiziționate cinci autobuze electrice.

În 2022 vor intra cele 40 de autobuze ecologice, iar alte nouă modele electrice vor completa flota de autobuze începând cu luna iunie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: sibiu.ro



Comentarii
Inchide