Transport public electric în centrul Sibiului asigurat de minibuze cu câte 21 de locuri – FOTO

Autor: Marius Vișan 13 aug. 2021 Știri auto

Începând de luni, 16 august, Linia Verde de transport public în centrul istoric al Sibiului va fi operațională. Minibuze electrice vor asigura transportul călătorilor în zona centrală a orașului.

Șase dintre stații sunt dotate cu afișaje electronice care vor arăta în timp real ora de sosire a autobuzelor în stație. Practic, pe afișaj călătorii vor putea citi care sunt următoarele 3 autobuze care sosesc în stație și în câte minute.

O dată la fiecare 8 minute va sosi în stație un minibuz al Liniei Verzi, la orele de vârf, adică dimineața și la prânz. În restul zilei, nu vor aștepta în stație mai mult de 10-14 minute. Prima cursă va pleca în fiecare zi de la Gară la ora 7.00. Ultima cursă va pleca din aceeași stație la ora 22.36 de luni până vineri și la ora 23.32 sâmbăta și duminica.

În șase dintre stații, cele nou create pentru Linia Verde, au fost montate automate pentru cumpărarea biletelor.

Doar 2 lei va costa călătoria. Momentan, se pot cumpăra bilete de la aceste automate doar cu bancnote, dar în scurt timp, vom pune la dispoziție și funcțiile de achiziție cu cardul bancar și achiziția de abonamente.

Minibuzele care vor circula pe această linie au motoare electrice produse de BMW

Minibuzele care vor circula pe această linie sunt echipate cu motoare electrice produse de BMW care asigură o autonomie de 160 km la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră. Cinci stații de încărcare au fost instalate la sediul Tursib, iar o stație de încărcare rapidă urmează să fie instalată în Piața Gării, pentru a crește frecvența de circulație pe această linie electrică.

Acestea sunt dotate cu computer de bord, climatizare, ecrane de informare în interior, camere video la interior și exterior și WiFi gratuit. Acest proiect este finanțat din fonduri europene, obținute de Primăria Sibiu în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Fiecare minibuz oferă câte 21 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Foarte important, minibuzele sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Sibiu


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide