Amazon investește în mașinile autonome

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2020 Știri auto
Amazon investește în mașinile autonome

Compania Amazon este pregătită să-și extindă în mod semnificativ activitatea în domeniul vehiculelor autonome, iar primul pas va fi făcut prin achiziționarea startup-ului Zoox, o firmă care dezvoltă mașini  autonome. Amazon intenționează să implementeze un serviciu de taxi alcătuit din mașini autonome.

Acordul le va oferi celor de la Amazon controlul asupra proiectelor de dezvoltare de vehicule autonome. Zvonurile despre achiziție au apărut pentru prima dată luna trecută, când s-a raportat că Amazon va achiziționa Zoox pentru aproximativ 3,2 miliarde de dolari, sumă la care a fost evaluată în iulie 2018.

„Zoox lucrează la inventarea și proiectarea unei experiențe de călătorie autonome de clasă mondială”, a declarat Jeff Wilke, CEO-ul Amazon. „La fel ca Amazon, Zoox este pasionat de inovație și suntem încântați să ajutăm echipa să își aducă viziunea în realitate, în anii următori”, a mai spus acesta.

Zoox va concura cu Waymo

Deși Amazon nu a confirmat suma pe care o plătește pentru Zoox, unele surse sugerează că aceasta este una dintre cele mai mari achiziții făcute până în prezent. Informațiile au speculat că Amazon ar putea utiliza tehnologia pentru livrări autonome, similar proiectelor sale de livrare cu drone, în timp ce Financial Times a spus că Amazon va folosi noua achiziție pentru a produce o flotă de mașini autonome care va concura cu Waymo.

Zoox a dezvoltat un vehicul fără volan despre care compania a spus că va intra în testare pe tot parcursul anului 2020. Zoox a testat tehnologia pe autovehicule într-o flotă de SUV-uri Toyota în San Francisco și Las Vegas. Cu toate acestea, testele au fost afectate de COVID-19, iar în aprilie Zoox și-a disponibilizat aproape toți angajații, inclusiv șoferii de rezervă.

Zoox avea foști angajați Tesla

Cei de la Zoox au recunoscut că printre persoanele nou angajate, înainte de pandemie, au lucrat la compania Tesla.

Pentru Amazon nu este prima investiție de acest fel. Anul trecut a mai participat cu 530 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare pentru start-up-ul Aurora Innovation.

Sursă: theverge.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: multichannelmerchant.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide