Ce amendă au primit doi polițiști care au parcat pe două locuri pentru persoane cu handicap

Autor: David Andrei 14 mart. 2021 Știri auto

Legea-i lege pentru toată lumea. Doi polițiști din Suceava au aflat-o pe pielea lor. S-a întâmplat după ce aceștia au fost fotografiați în parcarea unui supermarket din Suceava. Autospeciala de poliție ocupa două locuri de parcare pentru persoane cu handicap. Polițiștii au primit o amendă pe care o vor ține minte.

GALERIE FOTO

Autospeciala a fost fotografiată sâmbătă dimineața, iar imaginea a devenit rapid virală în mediul online. Dacia Logan inscripționată cu însemnele Poliției ocupa nu unu, ci două locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Acestea, marcate și semnalizate corespunzător, se aflau în parcarea unui supermarket. Echipajul care lăsase mașina acolo era format dintr-un polițist local și un agent de la Poliția municipiului Suceava.

Cei doi agenți au explicat prezența mașinii pe locurile rezervate susținând că a fost vorba de o urgență. Aceștia ar fi trebuit să verifice persoane care tulburau liniștea publică în zonă. Unul dintre ei rămăsese în mașină, iar celălalt intrase în magazin pentru efectuarea verificărilor.

Amendă consistentă pentru cei doi polițiști care au parcat incorect autospeciala

Fotografia publicată de Monitorulsv.ro a intrat în atenția autorităților. Potrivit declarațiilor comisarului-șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, agenții au fost sancționați după apariția fotografiei în mediul online. Polițiștii de la Biroul Rutier au aplicat o amendă de 2.000 de lei colegilor care săvârșiseră contravenția.

Cei doi polițiști au primit amendă în baza Legii 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Polițiștii ar fi avut șanse să scape de sancțiune dacă autospeciala ar fi avut semnalele luminoase și acustice pornite pentru a semnaliza urgența.

Cei tentați să ocupe locuri de parcare special amenajate pentru persoanele cu dizabilități trebuie să știe că amenzile sunt uriașe. Astfel, cei care parchează fără motiv pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Monitorulsv.roComentarii
Inchide