Ce amendă a primit șoferul de betonieră care a lovit o grindă de beton și a dărâmat-o peste o mașină?

Autor: David Andrei 20 nov. 2020 Știri auto

Șoferul de betonieră care a lovit o grindă de beton în Moscova a fost sancționat. Dar amenda este atât de mică încât a provocat indignare în rândul rușilor. Grinda s-a prăbușit peste o mașină care circula regulamentar în spatele utilajului.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc pe 10 noiembrie la Moscova. O betonieră a lovit o grindă de beton montată în apropierea unui pod. Utilajul său depășea limita de înălțime admisă pe sub acea construcție. Întreaga structură s-a prăbușit peste un Hyundai Sonata, care circula regulamentar la câțiva metri în urma betonierei.

Incidentul a fost surprins de camera de bord a șoferului din Hyundai și au fost ulterior publicate pe Reddit. Norocul său a fost că grinda s-a prăbușit peste capotă și nu peste acoperișul mașinii. O fracțiune de secundă în plus și incidentul i-ar fi putut fi fatal. Nici el, nici ceilalți aflați în mașină, nu au fost răniți, dar au trăit un moment traumatizant.

Au apărut ulterior imagini filmate de alți participanți la trafic. Pe filmare se poate observa cum șoferul și pasagerul său ies din mașină cu ajutorul unor muncitori.

Șoseaua a fost închisă ore bune până la degajarea carosabilului.

Șoferul de betonieră a ignorant indicatorul cu privire la limita de înălțime

Polițiștii au ajuns la concluzia că șoferul betonierei KAMAZ a ignorant indicatorul care îi arăta că vehiculul său nu va avea loc pe sub grindă și nici pe sub podul care urma. Bărbatul este acum cercetat penal. Oamenii legii au aflat și că acesta circula fără actele necesare conducerii unui autovehicul, potrivit Autoblog.md.

Șoferul rus a fost sancționat cu o amendă de 11.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 595 de lei. Amenda mică a provocat indignare în rândul rușilor care au aflat despre acest incident. Compania la care este angajat șoferul nici nu a fost sancționată. Cercetat este însă, administratorul drumului, pentru că structura lovită de betonieră și dărâmată peste o mașină nu era finalizată.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide