Amenzi aplicate drumarilor, după ce mașinile au rămas blocate ore în șir în Pasul Gutâi din cauza zăpezii

Autor: George Cristea 26 ian. 2021 Știri auto

Polițiștii au aplicat amenzi drumarilor care administrează DN18, după ce mașinile au rămas blocate ore în șir în Pasul Gutâi din cauza zăpezii. Probleme au fost și în Pasul Bucin din județul Harghita, pe DN13B.

Intră în Galeria FOTO

Zăpezile căzute în ultimele 24 de ore au pus în dificultate șoferii care au circulat în regiunile montane. Circulația s-a desfășurat cu dificultate în special în Pasul Gutâi din județul Maramureș, pe DN18, și în Pasul Bucin (Harghita) pe DN13B.

Șoferii au rămas blocați ore în șir în Pasul Gutâi, după ce un camion nu a mai putut urca. O situație similară se înregistrează în continuare în pasul Bucin, mai multe camioane rămânând blocate în zăpadă. În ambele zone ninge abundent, iar situația se poate înrăutăți în orice moment.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a transmis că pe DN 13B Gheorgheni – Praid, în zona Pasului Bucin (județul Harghita), din cauza vremii nefavorabile, patru autotrenuri au rămas imobilizate pe carosabil, pe sensul către Praid. În aceste condiții, circulația se desfășoară îngreunat, pe jumătate de cale.

Amenzi aplicate drumarilor după ce mașinile au rămas blocate în Pasul Gutâi. Ce spun polițiștii

De asemenea, Poliția Județeană Maramureș a anunțat că două echipaje ale Poliției Rutiere acționează în Pasul Gutâi pentru fluidizarea traficului îngreunat din cauza zăpezii abundente căzută în ultimele ore și a unui autocamion blocat în trafic. Multe mașini nu au mai putut înainta, în condițiile în care utilajele de deszăpezire s-au lăsat așteptate. Șoferii de tir au fost cei care au întâmpinat cele mai mari probleme.

„Polițiștii rutieri au sancționat contravențional administratorul drumului pentru intervenția tardivă cu mijloacele de deszăpezire. Traficul rutier nu a fost oprit, dar se circulă în condiții de iarnă. Rugăm conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să nu se pornească la drum având autoturismele neechipate corespunzător”, au transmis reprezentanții Poliției Maramureș.

Chiar dacă sudul țării a avut parte de o iarnă blândă, zăpezile au dat de furcă șoferilor în zonele montane. Polițiștii recomandă tuturor șoferilor să nu plece la drum fără echiparea corespunzătoare a mașinilor, cu anvelope de iarnă și lanțuri de zăpadă. De asemenea, din mașină nu trebuie să lipsească mai multe obiecte care se vor dovedi esențiale dacă rămâi blocat în zăpadă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide