Amenzi pentru șoferii care intră în țară din cauza formularului PLF

Autor: Promotor 31 ian. 2022 Știri auto
Amenzi pentru șoferii care intră în țară din cauza formularului PLF

Direcțiile de sănătate publică au emis mai multe amenzi pentru piloți, marinari și șoferi de tiruri de TIR-uri pentru lipsa formularului de localizare PLF.

Obligativitatea acestuia a intrarea în vigoare în urmă cu aproximativ o lună. În plus, mai mulți călători care au intrat în această perioadă în țară și care susțin că au completat documentul dar s-au trezit că trebuie să plătească 2.000 de lei, fiind amendați pentru lipsa documentului. Autoritățile au rămas în faza discuțiilor, iar oamenii trebuie să conteste amenzile în instanță.

Completarea formularului PLF este verificată într-o bază de date creată de STS

Formularul digital de intrare în România (PLF) trebuie completat în format electronic de orice persoană care intră în România, fără excepții, cu cel mult 24 de ore înainte de a intra în țară.

Completarea documentului este verificată, într-o bază de date creată de STS, de direcțiile de sănătate publică, iar persoanele care au intrat în țară fără să completeze documentul primesc amenzi usturătoare între 2.000 și 3.000 de lei. Scopul formularului este de a ajuta realizarea anchetelor epidemiologice.

Introducerea acestuia dă bătăi de cap personalului navigant de pe avioanele Tarom și șoferilor de camion care fac curse externe.

Zeci de piloți și însoțitori de zbor au aflat că trebuie să plătească amenzi de 3.000 de lei pe motiv că nu au completat formularul de intrare în țară deși, în cazul curselor scurte, ei nici nu coboară din avion.

Situația este similară în cazul șoferilor de autocamioane care au intrat în țară după data de 15 decembrie 2021. Amenzile pentru necompletarea formularului în cazul lor au fost de 2.000 de lei.

„Un șofer de la firmă a plătit 4 amenzi într-o lună pentru necompletarea PLF-ului. Nu am fost anunțați de introducerea acestui nou formular. Firmele de transport nu au primit nicio înștiințare. Vameșii ne-au spus că șoferii de autocamioane nu trebuie să completeze datele. Toți au primit amenzi. Știu personal 50 de șoferi amendați”, a declarat patronul unei firme de transport din Slatina, Olt, pentru Europa Liberă.

Sursă: G4media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com



Comentarii
Inchide