Americanii de la Nuro au lansat a treia generație a vehiculului lor autonom (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 13 ian. 2022 Știri auto

Compania americană Nuro a dezvăluit cea de-a treia generație a vehiculului său complet autonom, care va fi folosit pentru livrări. Noua versiune a modelului cu zero emisii afișează un design mai elegant decât predecesorii săi. Marea noutate o reprezintă un airbag extern care are rolul de a proteja pietonii și bicicliștii.

Dincolo de modificările estetice, Nuro oferă are o capacitate de încărcare de 765 de litri. Aceasta este de două ori mai mare comparativ cu modelul anterior, R2. Americanii spun că este suficientă pentru a putea transporta aproximativ 24 de saci cu alimente.

Modelul autonom poate transporta până la 227 kg de marfă. Acest lucru este posibil grație unor inserții modulare de depozitare, dar și capacității de încălzire sau de răcire a alimentelor.

Spre exemplu, pizza poate fi transportată într-un compartiment unde temperaturile ajung la 46,7 ° C. Mai există un compartiment destinat băuturilor sau produselor congelate, temperatura aici fiind de -5,6 ° C.

Nuro dispune de sisteme de siguranță de ultimă generație

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Nuro beneficiază de o serie de sisteme de siguranță de ultimă generație. Acestea includ camere video, camere termale, senzori LIDAR și radar pentru a crea o vedere la 360°.

Așa cum spuneam, cel mai important sistem de siguranță este airbag-ul extern. În caz de impact, acesta se umflă și acoperă întreaga parte frontală pentru o cât mai bună protecție a pietonilor și a bicicliștilor.

Noul vehicul a fost proiectat pentru a funcționa în diferite condiții meteorologice. În acest sens a fost dotat cu o funcție de curățare a propriiilor senzori.

Din punct de vedere tehnic, noul Nuro este mai capabil decât predecesorul său. Viteza maximă a crescut de la 40 km/h 72 km/h. Acest lucru îi îmbunătățește mult utilitatea deoarece a treia generație Nuro va putea deservi, astfel, mai mulți clienți și va opera pe o varietate mai largă de drumuri.

Vehiculul autonom Nuro va fi construit de divizia nord-americană a companiei chineze BYD. Va fi asamblat la uzina Nuro din sudul statuui Nevada.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nuro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide