BYD ne dezvăluie interiorul sedanului plug-in hybrid Destroyer 05

Autor: Mihai Morcovescu 31 dec. 2021 Știri auto

După mai bine de un an de la lansarea lui Destroyer 05 chinezii de la Byd ne dezvăluie interiorul sedanului lor plug-in hybrid. Piesa de rezistență din habitaclul modelului cu zero emisii este ecranul tactic uriaș al sistemului de infotainment, similar cu cele de pe mașinile produse de Tesla.

Destinat pieței locale, Destroyer 05 promite o autonomie de până la 120 km. Mașina face parte din seria „Warship” de modele hibride care se alătură gamei de electrice „Marine Life” a producătorului chinez.

Ecran tactil de 15 inch similar cu cel de pe modelele Tesla

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La interior atrage atenția touchscreen-ul de 15,6 inch al sistemului de infotainment. De asemenea, în spatele volanului regăsim un instrumentar de bord digital, care are o diagonală de 8,8 inch.

Pe tunelul consolei centrale este un panou de comandă la care iese în evidență butonul rotund de tip joystick. Acesta ține loc de levier pentru cutia de viteze automată. Lângă acesta se găsesc un selector pentru modul de conducere, un buton Start/Stop, dar și suporturi pentru pahare.

Interiorul oferă iluminare ambientală albastră pe toată lungimea planșei de bord. Se remarcă inserțiile roșii de la nivelul gurilor de ventilație și scaunele cu tapițerie din piele albă perforată cu tetiere integrate.

Din punct de vedere estetic, sedanul hibrid chinezesc afișează o siluetă aerodinamică. Principalele detalii de exterior sunt farurile înguste cu LED și grila supradimensionată, care acoperă cea mai mare parte a barei de protecție. Ca dimensiuni, Destroyer 05 măsoară 4.780 mm în lungime, 1.837 mm în lățime și 1.495 mm în înălțime. Ampatamentul este de 2.718 mm.

Destroyer 05 este oferit în două variante plug-in hybrid, cu sistemul superhibrid DM-i de la BYD cu două dimensiuni de baterie. Ambele versiuni sunt echipate cu un motor pe benzină de 1,5 litri și 110 CP. Acesta vine în combinație cu una sau cu două unități electrice pentru o putere combinată de 179 CP sau 197 CP.

Cea mai mică baterie care alimentează ansamblul oferă o autonomie în modul electric de 55 km. Cel mai potent acumulator îi permite lui Byd Destroyer 05 să parcurgă până la 120 km numai cu energie electrică. Aceste valori sunt calculate conform protocolului WLTC din China.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Byd


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide