Americanii primesc un Volkswagen Arteon spectaculos, la care românii pot doar să viseze

Autor: David Andrei 09 iun. 2021 Știri auto

Americanii primesc un Volkswagen Arteon spectaculos, la care românii pot doar să viseze. Ce are special mașina care nu va ajunge niciodată în Europa?

GALRIE FOTO

Volkswagen a dezvăluit un Arteon care arată impresionant. Acesta poartă denumirea de Arteon Big Sur și este inspirat de zona muntoasă de pe coasta californiană. Cu această versiune ultra-specială, cei de la Volkswagen au vrut să creeze o mașină care să atragă privirile.

“Arteon este o comoară ascunsă a gamei Volkswagen. Este un sedan de top, care oferă eleganța unei mașini sport și care integrează, în același timp, toate funcțiile pe care șoferii de modele Volkswagen au ajuns să le cunoască și să le iubească”, susține Gil Plasencia de la FMS Automotive, unul dintre membrii echipei care a realizat designul.

Designerii au ales să îmbrace mașina într-un autocolant verde, care subliniază silueta robustă și stilată a modelului. Aceștia au echipat Arteon-ul cu jante cu finisaj negru lucios de 20 de inci cu etriere de culoare galbenă și anvelope Continental Tire Extreme Contact.

Conceptul Volkswagen Arteon Big Sur are la bază un model din 2021, vopsit în Urano Gray, cu echipare SEL Premium R-Line.

Volkswagen Arteon Big Sur – Modificările au durat o lună de zile

Aproximativ o lună a durat procesul de transformare. Modelul a primit și un body kit care îi aduce o bară, praguri și un spoiler mai agresive.

Specialiștii au intervenit și asupra suspensiei pentru a aduce mașina mai aproape de sol. “Am coborât-o cu un inch și jumătate (3,8 centimetri). Dar poate coborî, de fapt, până la 2 inci și jumătate (6,3 centimetri)”, explică Plasencia.

Volkswagen Arteon Big Sur va pleca acum într-un tur al Statelor Unite. Modelul unicat va putea fi văzut în cadrul evenimentelor dedicate fanilor brand-ului. Rămâne de văzut dacă va exista cerere pentru ca acest Arteon să devină doar una dintre unitățile unei serii limitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide