Mercedes-Benz AMG GT Black Series, cel mai nou exponat în galeria Țiriac Collection

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2021 Știri auto

Luna octombrie aduce un nou exponat în galeria Țiriac Collection: un Mercedes-Benz AMG GT Black Series produs în anul 2021. Model super-sport german este considerat a fi cel mai puternic AMG creat vreodată.

Publicul larg va avea însă posibilitatea de a viziona supercarul în avans intrării sale oficiale în galeria de la Otopeni, considerând faptul că acesta va fi expus în premieră, în perioada 24-30 septembrie, în cadrul Pop-Up Store-ului Mercedes-Benz organizat în Piață Victoriei din București.

Ulterior, de la 1 octombrie, Mercedes-Benz AMG GT Black Series, se va alătură exponatelor din galeria Țiriac Collection și va putea fi vizualizat împreună cu întreagă colecție de mașini și motociclete.

Modelul se adaugă astfel impresionantei game de modele Mercedes-Benz de la Țiriac Collection, incluzând: Mercedes-Benz 540K Cabriolet A (1937), Mercedes-Benz 170 VK (1938), Mercedes-Benz 220 S (1958), Mercedes-Benz 600 Pullman (1968), Mercedes-Benz 600 Limousine (1966), Mercedes-Benz SLR Stirling Moss (2011), Mercedes-AMG G63 Hunting Group (2019) și Mercedes-Benz AMG G 63 Edition 1 (2019).

GT Black Series dispune de cel mai puternic motor AMG V8

Mercedes-Benz AMG GT Black Series a stabilit recent performanță de 6:43,616 minute pe circuitul de la Nurburgring, surclasând cu peste o secundă titularul recordului anterior – Lamborghini Aventador SVJ. Bazat îndeaproape pe modelul de curse GT3 , GT Black Series dispune de cel mai puternic motor AMG V8, 4000 cmc, care produce 730 CP și dezvoltă un cuplu maxim de 800 Nm. Mașină atinge 100 km/h în 3.2 secunde, iar viteză maximă la care ajunge este de 325 km/h.

Modelul integrat în galeria Țiriac Collection este dotat cu amortizoare ajustabile similare celor de la AMG GT R Pro, care permit selectarea funcțiilor Confort, Sport și Sport Plus. Funcția Sport Plus este concepută pentru a fi utilizată pe circuit, având o caracteristică inteligență care poate măsură netezimea suprafeței pistei și care poate regla setările automobilului pentru a maximiza aderența. Modelul include jante speciale din aliaj forjat și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, proiectate special pentru acesta.

În perioada 24-30 septembrie, Mercedes-Benz AMG GT Black Series poate fi admirat la Mercedes-EQ Pop-Up Store în Piață Victoriei

În acest spațiu vizitatorii pot să descopere universul electric Mercedes-Benz, dar și modele emblematice din istoria mărcii.

Ulterior, începând cu dată de 1 octombrie, modelul poate fi vizionat în cadrul Țiriac Collection, alături de alte peste 150 de unități emblematice aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Țiriac Collection


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide