ANAF-ul îşi face asigurare CASCO pentru 353 de maşini la o companie cu probleme

Autor: ProMotor acum 6 ani Știri auto

Agenţia Natională de Administrare Fiscală vrea să încheie poliţe CASCO pentru 353 de maşini, la Carpatica Asigurari, societate aflată în pragul falimentului, informează HotNews.ro.

Împotriva Carpatica, ASF a deschis la începutul anului procedura de rezoluţie pentru a preveni falimentul acesteia, însă ANAF i-a atribuit ei şi unei companii asociate numită Fast Broker, contractul în valoare de 301.864 lei (fără TVA), în data de 4 februarie 2015. Preţul cel mai mic a fost criteriul de atribuire care a cântărit cel mai greu la licitaţie.

Carpatica a avut în derulare un plan de redresare, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului, însă nu a respectat termenele, iar autoritatea de supraveghere s-a arătat sceptică cu privire la investitorul interesat să preia societatea.

Firma de asigurări trebuia să atragă un credit subordonat de minim 30 milioane lei şi să încheie o tranzacţie cu un investitor strategic până la 15 decembrie.

Acţionarii Carpatica Asig sunt companiile Atlassib Sibiu, cu un pachet de 92,77% şi Transcar Sibiu, cu o deţinere de 6,64%, Ambele controlate de Ilie Carabulea. Un pachet de 0,59% din acţiunile companiei sunt deţinute de persoane fizice.

Contractul pe care ANAF l-a scos la licitaţie era împărţit în patru loturi, Carpatica Asig SA şi Fast Broker căştigând două dintre ele.  

 

 
Comentarii
Inchide