Android Auto 6.0: Ce noutăți aduce noua interfață pentru șoferi

Autor: George Cristea 08 ian. 2021 Știri auto

Android Auto este replica Google la Apple CarPlay și, în același timp, una dintre cele mai populare interfețe de interconectare a telefonului mobil cu sistemul de infotainemnt al mașinii. Iată ce noutăți aduce noua versiune Android Auto 6.0.

Intră în Galeria FOTO

Versiunea 6.0 a Android Auto este așteptată să ajungă în curând în magazinul de aplicații Google Play Store. Primele informații indică o schimbare semnificativă a designului, dar și funcții noi disponibile pentru cei care au telefoane cu Android.

Printre noutățile care vor „sări în ochi” se numără suportul pentru imagini de fundal. Se pare că Google a ales aceeași abordare ca și Apple din acest punct de vedere. Astfel, utilizatorii nu vor putea să își încarce propriile imagini. În schimb, vor putea alege dintre mai multe opțiuni preîncărcate în aplicație.

Ce noutăți aduce pentru șoferi noua interfață Android Auto 6.0

Google Assistant este foarte important pentru Google, astfel că o altă funcție nouă va permite utilizatorilor să adauge pe ecran shortcut-uri către comenzi specifice pentru Google Assistant. De asemenea, Assistant Routines vor permite automatizarea diferitelor funcții, similar cu ceea ce permite Google Home pe un telefon Android. Spre exemplu, poți seta o rutină care să trimită un mesaj partenerului că ai plecat spre casă, să seteze destinația în Google Maps sau Waze și apoi să încarce playlistul preferat în Spotify, printr-o singură comandă.

Pe canalul de Reddit r/AndroidAuto au fost deja discutate noile funcții ale Android Auto 6.0, iar utilizatorul u/shmykelsa temperează așteptările utilizatorilor. Potrivit acestuia, versiunea 6.0 nu va fi un update major al aplicației, cel puțin nu în sensul în care a fost versiunea 4.8, care a schimbat complet interfața de utilizator.

Chiar dacă nu apar în versiunea 6.0, aplicația Android Auto ascunde schimbări importante pentru viitor. Printre acestea, probabil cea mai așteptată se numește MultiDisplay, care va permite folosirea eficientă a spațiului în cazul ecranelor late prin rularea side-by-side a două aplicații. În plus, la fel ca la laptop, ecranul mașinii va putea fi extins cu al doilea ecran, cel al telefonului, care va putea afișa informații complementare. Tot în viitor, Google va oferi suport pentru apeluri VoIP prin integrarea aplicațiilor ca Google Duo, Google Meet sau Whatsapp.

Android Auto a devenit disponibil de curând și utilizatorilor români, care vor putea folosi populara interfață fără a fi nevoiți să instaleze aplicația descărcată de pe net.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide