Veste bună de sărbători de la Google: Android Auto, disponibil oficial în România

Autor: George Cristea 04 dec. 2020 Știri auto

Google le face o surpriză de sărbători șoferilor din România. Android Auto, interfața sa optimizată pentru șofat, este disponibilă oficial în România.

Intră în Galeria FOTO

Chiar dacă producătorii auto au fost reticenți, interfețele dezvoltate pentru șoferi de către Apple (CarPlay) și Google (Android Auto) au câștigat rapid simpatia publicului. Nu prea se mai produc mașini fără suport Android Auto astăzi – această facilitate este întâlnită chiar pe modelele citadine de la baza gamei. Modelele Dacia au din 2019 opțiune pentru Android Auto și Apple CarPlay, iar ultima generație Logan/Sandero beneficiază chiar de cea mai avansată iterație a acestei interfețe, prin conexiune wireless.

Ceea ce lipsea până acum șoferilor români era suportul oficial din partea Google pentru a putea utiliza funcția Android Auto pe mașinile lor. Sigur, cei mai tehnici au avut posibilitatea să descarce aplicația de pe site-urile de mirroring și să o instaleze manual, dar aceștia nu sunt foarte numeroși. Magazinul de aplicații Google Play nu a oferit posibilitatea descărcării Android Auto pentru utilizatorii din România iar asta i-a ținut pe mulți deoparte de El Dorado-ul interfețelor media.

Android Auto, disponibil oficial în România. Ce trebuie să știi

Începând cu data de 4 decembrie, Google a extins aria de utilizare pentru Android Auto cu 36 de țări noi din nordul, estul și sudul Europei. Alături de acestea, în valul de extindere au fost incluse și câteva țări din Asia și Africa.

Android Auto aduce la îndemâna șoferilor o interfață prietenoasă, adaptată utilizării în timpul conducerii. Asta înseamnă elemente vizuale mari, design simplificat și butoane care pot fi atinse fără efort cu degetul în timpul mersului. În plus, Android Auto integrează cele mai uzuale funcții ale telefonului mobil, de la streaming-ul audio pentru muzică la aplicațiile de navigație și funcția de telefonie. De asemenea, Android Auto integrează Google Asistent, care permite utilizarea comenzilor vocale pentru accesarea multor funcții ale aplicațiilor de pe telefon.

Google a actualizat recent interfața Android Auto pentru a o face mai ușor de utilizat de către șoferi. Cele mai multe mașini de fabricație recentă oferă funcția Android Auto prin conexiune USB. Numai cele mai recente modele de pe piață (printre care și noua generație Dacia Logan/Sandero) oferă integrarea Android Auto prin conexiune wireless.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide