Android Auto primește aplicații noi. Noile funcții vor ajuta posesorii de mașini electrice să își planifice călătoria

Autor: Ionuț Vîlciu 10 ian. 2024 Știri auto

Autoturismele de nouă generație fac mult mai multe lucruri decât de a ne transporta dintr-un punct în altul, grație tehnologiilor de care dispun. Una dintre cele mai folosite funcții este conectivitatea Android Auto, folosită de mulți șoferi pentru a proiecta pe ecranul mașinii aplicații precum Waze, Google Maps sau Spotify.

Cu ocazia evenimentului Consumer Electronics Show 2024, Google a dezvăluit că Android Auto va primi câteva actualizări și parteneriate importante: „Anul acesta, la CES, suntem încântați să anunțăm noi actualizări și parteneriate care aduc șoferilor ceea ce își doresc cel mai mult la Android Auto și la mașinile cu Google încorporat”.

Mașinile electrice compatibile cu Android Auto vor putea partaja informații în timp real despre starea bateriei cu Google Maps. Această integrare va ușura conducerea unui vehicul electric, deoarece Google Maps va furniza nivelul estimat al bateriei la sosirea la destinație, va sugera opriri de încărcare pe parcursul traseului și chiar va estima cât timp va dura încărcarea în funcție de vehicul.

Android Auto va integra și browserul Google Chrome

De asemenea, mașinile ce folosesc Android Automotive pentru sistemul de infotainment vor beneficia de o altă funcție anunțată de Google la CES 2024. Odată cu noua actualizare, puteți trimite călătoria pe care ați planificat-o pe Google Maps pe telefonul Android sau iOS direct în mașina cu Google încorporat.

Pe lângă aceste funcții ce vor ajuta la planificarea călătoriilor, Google Chrome va fi integrat în anumite modele. Deocamdată, implementarea este în stadiul beta de testare, urmând să ajungă în primă fază pe mașinile Volvo și Polestar. Alte mașini vor primi această funcționalitate în decursul acestui an.

În cele din urmă, la cererea publicului, aplicația The Weather Channel este acum disponibilă pentru mașinile cu Google încorporat. Acum puteți fi la curent cu schimbarea condițiilor meteo cu prognoze orare, alerte și radar, ce pot fi accesate chiar din tabloul de bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide