Google aduce aplicația YouTube pe mașinile echipate cu Android Automotive

Autor: Adrian Somai 12 mai 2023 Știri auto

Google vorbește cât se poate de serios atunci când se referă la îmbunătățirea experienței pe care o oferă utilizatorilor sistemul Android Automotive, cel mai recent anunț în acest sens dovedindu-se a fi o veste importantă pentru mulți șoferi. Potrivit AutoEvolution, Google anunță aducerea aplicației YouTube pe vehiculele care rulează sistemul de operare, permițandu-le șoferilor acestora să vizioneze videoclipuri pe ecranele mari de pe bord.

Sigur, odată cu această veste va apărea imediat discuția legată de siguranța la volan. Este de la sine înțeles însă că YouTube nu ar trebui în niciun caz să fie permis în timp ce vehiculul se află în mișcare. Google dispune la această oră de mijloacele necesare pentru a putea face acest lucru corect, existând deja implementări similare.

Spre exemplu, pe Android Auto, tastarea este permisă doar atunci când vehiculul este parcat, în niciun caz atunci când se află în mișcare. Astfel, nu poți introduce o adresă nouă în aplicația de navigație decât dacă mașina este oprită. În momentul în care mașina pleacă de pe loc, accesul la tastatură este restricționat.

Acces restricționat la YouTube atunci când mașina este în mișcare 

Același lucru poate fi implementat și în cazul unei aplicații precum este YouTube, atât pentru Android Automotive, cât și pentru Android Auto, accesul la aplicație fiind restricționat atunci când mașina se află în mișcare. Astfel, aplicația va putea reda conținut video atunci când mașina este parcată. Sau, YouTube ar putea permite șoferilor să asculte numai sunetul în fundal atunci când mașina este în mișcare.

Pentru moment, vestea îi bucură doar pe cei care au mașini echipate cu sistemul Android Automotive. Google a anunțat cu această ocazia că modelele în cauză, inclusiv mașinile de la Polestar sau Volvo, vor primi aplicația YouTube prin intermediul unei actualizări software over-the-air.

Google nu a făcut niciun anunț cu privire la implementarea YouTube pe Android Auto, însă lucrurile se pot schimba rapid și în această direcție în perioada următoare, în special dacă feedback-ul utilizatorilor Android Automotive se va dovedi a fi unul pozitiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide