Angajat RAR, acuzat că ar fi primit mită ascunsă în masca de protecție

Autor: Marius Vișan 16 apr. 2021 Știri auto
Angajat RAR, acuzat că ar fi primit mită ascunsă în masca de protecție

Un angajat al Registrului Auto Român (RAR) Argeș e acuzat că a primit mită ascunsă într-un loc mai neobișnuit. Banii ar fi fost ascunși în masca de protecție.

Angajatul Regitrului Auto ar fi primit suma de 300 de euro pentru omologarea unei mașini care nu ar fi trebuit să poată circula în țara noastră.

Cei 300 de euro ar fi fost dați pentru o mașină adusă din Anglia

Inginerul de la RAR a primit banii ascunşi într-o mască de protecție de la un membru al unui clan interlop din București. Bărbatul care a depus plângere spune că i s-a cerut mită pentru i se aproba verificarea tehnică a autovehiculului său înmatriculat în Anglia ale cărui faruri nu corespundeau reglementărilor din România.

Inginerul ar fi cerut 200 de euro pentru omologare, iar intermediarul, un angajat al unui birou de copiat acte, a ridicat apoi suma la 300 de euro, fapt care l-a nemulțumit pe proprietar. Acesta a depus plângere și a fost organizat flagrant, informează stirileprotv.ro.

Brexitul aduce noi reguli pentru șoferii români în 2021

Mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi omologate în România începând din acest an. Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană și deci certificatul emis acolo nu mai este valabil. Mașinile cumpărate de la britanici vor primi certificat doar dacă volanul va fi mutat pe partea stângă.

Mulți șoferi au preferat mașinile din Marea Britanie datorită prețului mai scăzut. Economia pentru o astfel de achiziție se poate pierde, însă, odată cu noile condiții. Schimbarea postului de conducere poate costa câteva mii de euro, în funcție de modelul mașinii.

Registrul Auto Român eliberează cartea de identitate pentru aceste vehicule doar după ce au fost echipate cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului (specifice circulației pe partea dreaptă).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: RAR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide