Un angajat al unei uzine Ford din Europa a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Autor: ProMotor 10 mart. 2020 Știri auto
Un angajat al unei uzine Ford din Europa a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Ford închide temporar o secție a unei uzine din Europa după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre centrul de producție din Koln, Germania.

Un ziar local anunță că Ford a trimis acasă aproximativ 30 de angajați dintr-un total de 4.000 de persoane angajate în fabrica din Koln, iar pesoana infectată a fost pusă în carantină.

“Toți colegii cu care a avut contact direct au fost identificați, li s-a cerut să se autoizoleze și să urmeze sfatul medicilor”, relatează reprezentanții Ford prin intermediul unui comunicat oficial.

Centrul de producție va trece printr-o dezinfecție completă. “Operațiunile nu sunt afectate. Sănătatea și siguranța angajaților noștri, a dealer-ilor, a clienților și a partenerilor noștri sunt întotdeauna prioritare la Ford”, se arată în comunicat.

Ce a pățit un tânăr suspect de coronavirus care s-a dus să dea examenul auto?

Uzina Merkenich de lângă Koln este centrul de producție numărul 1 al companiei americane Ford în Europa. Aceasta găzduiește un centru de design, două piste de testare, trei tuneluri de vânt, un laborator de testare la impact, un centru de testare a sunetului și un laborator de testare a emisiilor de dioxid de carbon. Toate mașinile trec prin toate aceste etape înainte de a ieși pe porțile uzinei.

Ford le interzice angajaților săi să călătorească până pe 17 aprilie,pentru a reduce riscurile la care se supun în contextul epidemiei de coronavirus. În China, doi angajați ai producătorului american au fost infectați cu COVID-19.

Președintele Ford Europa, Stuart Rowley, este de părere că epidemia nu va afecta producția.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide