Angajaţii AvtoVAZ din Rusia vor intra mai repede în concediu din cauza lipsei de componente

Autor: Adrian Somai 31 mart. 2023 Știri auto

Sancțiunile impuse de Occident după începerea războiului din Ucraina au afectat grav economia Rusiei, una dintre cele mai afectate industrii fiind cea auto. AvtoVAZ, cel mai mare producător auto din Rusia, a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni că a luat decizia de a își trimite mai repede angajații în concediul de vară din cauza lipsei de componente.

În mod normal, constructorii auto din Rusia se bazau pe componentele și parteneriatele pe care le aveau cu constructorii din Occident. Sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și nu numai Moscovei au făcut însă ca toate aceste parteneriate să fie anulate. Același lucru s-a întâmplat și cu toate investițiile făcute de producătorii auto occidentali, care au fost suspendate pe termen nelimitat.

Potrivit G4Media, AvtoVAZ a anunțat acum că lucrează deja la înființarea unor noi coridoare logistice. Mai mult, șefii constructorului rus susțin că au identificat variante prin care pot înlocui peste două sute de componente de automobile pe care în prezent nu le mai pot obține de la partenerii din Occident.

Producția de vehicule complete nu va mai fi posibilă

Totuși, prin intermediul unui comunicat de presă, constructorul anunță că “în primăvara lui 2023, mai mulți furnizori de componente au înștiințat AvtoVAZ că vor pune capăt livrărilor și vor încălca acordurile existente privind menținerea livrărilor în 2023”. În aceste condiții, “producția de vehicule complete nu va mai fi posibilă începând din a doua jumătate a lunii mai 2023”.

Potrivit modelului de lucru al producătorului rus, angajații săi ar fi beneficiat de o vacanță de vară de trei săptămâni, care ar fi trebuit să înceapă în acest an în data de 24 iulie. Ținând cont însă de aceste probleme cu care se confruntă AvtoVAZ acum, conducerea a luat decizia ca vacanța de vară a salariaților să înceapă în data de 29 mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide