AvtoVAZ face investiții de 550 de milioane de euro în 2023. Vrea să dubleze producția

Autor: Andreea Ditcov 28 dec. 2022 Știri auto
AvtoVAZ face investiții de 550 de milioane de euro în 2023. Vrea să dubleze producția

Producătorul rus de automobile AvtoVAZ a aprobat pentru anul 2023 un program de investiții în valoare de 40 de miliarde de ruble (sau 550 de milioane de euro).

Informația a fost confirmată de președintele companiei AvtoVAZ. „Da, a fost aprobat”, a confirmat Maxim Sokolov.

Compania a fost parteneră a grupului Renault până anul trecut, când francezii au vândut pachetul majoritar de acţiuni statului rus. Tranzacția a fost înregistrată la prețul de doar o rublă (sau 0,013 euro), dar există opțiunea ca acțiunile să poată fi răscumpărate în următorii șase ani. Tot statul rus a preluat și activele Nissan, pentru doar un euro, notează Reuters, citat de news.ro.

Rușii vor să producă peste 400.000 de vehicule în 2023

AvtoVAZ a redus producția de automobile începând cu luna martie 2021, după invazia rusă din Ucraina. Au fost făcute și o serie de disponibilizări, fiind oferită și varianta concedierilor voluntare. Pentru cei care au ales să părăsească voluntar uzina de la Ijevsk au fost alocate salarii compensatorii de 2800 de euro, acestea fiind echivalentul a șapte salarii medii lunare.

Muncitorii care vor părăsi voluntar uzina de la Ijevsk vor primi compensații bănești în valoare de 3.000 de dolari.

La începutul acestei luni, Ministerul Industriei şi Comerţului al Federaţiei Ruse a transmis că AvtoVAZ a aprobat planul de producție pentru anul 2023, fiind stabilit un obiectiv de 401.000 de vehicule. În 2022, până pe data de 6 decembrie, uzina rusă a produs 200.000 de vehicule, afirmă un comunicat publicat pe site-ul Lada.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: lada.ru


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide