Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere

Autor: Marius Vișan 24 dec. 2018 Știri auto
Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere

Anul trecut, România a pierdut 3 miliarde de euro din cauza accidentelor rutiere, scrie Digi24.ro. Specialiştii europeni au calculat taxele şi impozitele pierdute, costurile pentru reparaţii dar şi banii cheltuiţi pe îngrijirile medicale. România a promis că va respecta un pact european pentru scăderea numărului de morţi în accidente, însă în momentul de faţă suntem foarte departe de acel obiectiv.

Din 2011, România a intrat într-un plan european de creştere a siguranţei rutiere. Ţara noastră s-a angajat că până în 2020 va scădea la jumătate numărul persoanelor care îşi pierd viaţa pe şosele. Mai este doar un an până când specialiştii europeni vor trage linie, iar şansele ca ţara noastră să îndeplinească obiectivul sunt minime. În ultimii 8 ani, numărul deceselor în accidente rutiere a scăzut cu doar 17%. 

„Lipsa de siguranţă rutieră, pe lângă faptul că produce victime, nişte costuri sociale: familii care rămân fără un tată, fără un copil, fără o mamă, avem o problemă inclusiv la ceea ce înseamnă banii pe care statul nu-i mai încasează. De regulă, cei care mor în accidente rutiere sunt oameni activi, oameni care produc, care îşi plătesc taxe, care ajută la creşterea nivelului de trăi, la dezvoltarea societăţii. Este un cerc vicios. Nu ai infrastructură rutieră, îţi mor oameni, oamenii aceia nu mai produc, la fel ajungi să nu ai bani de infrastructură rutieră. Bine, bani sunt pentru infrastructură, doar că ei nu prea ajung acolo”, afirmă pentru Digi24 Alex Vîlvoi, de la Asociaţia „România fără gropi”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide