Anunț important pentru șoferii care au de plătit amenzi

Autor: Daniel Samoilă acum 1 an Știri auto
Anunț important pentru șoferii care au de plătit amenzi

Schimbare importantă în ceea ce privește procesul plăților amenzilor de circulație. Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea și completarea Legii nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale.

Cea mai importantă modificare este că procesul verbal privind plata amenzilor nu mai trebuie trimis la Poliție.

„Elementele minime obligatorii de structură şi de format ale procesului-verbal de contravenţie prevăzut la alin. (1) se stabilesc prin normele de aplicare ale prezentei legi”, se arată în actul normativ promulgat de președinte.

Șoferii nu mai trebuie să trimită procesul verbal la poliție

Conform digi24.ro, inițiatorul proiectului a fost deputatul UDMR Benedek Zacharie. Acesta a anunțat că șoferii nu vor mai trebui să trimită procesul verbal la Poliție pentru a demonstra că și-a plătit amenzile.

„Cetăţeanul nu va mai trebui să trimită procesul verbal la Poliţie, să demonstreze că şi-a plătit amenda, fiind un cont unic şi primăriile nu o să mai fie grevate de plata amenzilor. Deci am ajutat şi cetăţeanul şi am ajutat şi primăriile”, a spus acesta în plenul Camerei Deputaților pe 3 noiembrie.

În Lege se mai specifică și: „prin derogare de la dispoziţiile art. 20 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pe perioada aplicării sistemului pilot, dacă agentul constatator constată în acelaşi timp mai multe contravenţii săvârşite de aceeaşi persoană, pentru amenzile prevăzute la alin. (1) se încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii distinct de celelalte, având seria de evidenţă unică prevăzută la art. 2 lit. B)”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide