Anunț oficial: Când vom putea circula cu metroul în Drumul Taberei

Autor: ProMotor 10 apr. 2020 Știri auto

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat când vom putea circula cu metroul pe noua magistrală din Drumul taberei. Potrivit acestuia, lucrările sunt în grafic, iar termenul avansat inițial va fi respectat.

Intră în Galeria FOTO

„La finalul lunii iunie, metroul va circula pe Magistrala 5, Drumul Taberei-Eroilor”, a confirmat pentru MEDIAFAX ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, ministerul va realiza testele dinamice şi va recepţiona lucrările la începutul lunii iunie.

După ce fostul ministru, Răzvan Cuc, îşi asumase finalizarea lucrărilor în trimestrul IV al anului, Lucian Bode a fixat termenul pentru luna iunie a anului acesta. Dacă lucrurile nu deraiază din cauza epidemiei de coronavirus, am putea spune că aceasta este cea mai bună prognoză făcută de un ministru pentru o lucrare de infrastructură în România.

În luna ianuarie, Bode anunța că vom circula cu metroul în Drumul Taberei în această vară, iar trei luni mai târziu evoluția lucrărilor pare să confirme această estimare.

„… la partea de structură avem un contract, şi este executat în proporţie de 95%, la partea de finisaje avem alt contract, şi este executat în proporţie de 73%, iar ultima componentă, cea de siguranţă şi automatizare, aici contractul este realizat cam în proporţie de 40%, în sensul că s-au achiziţionat toate echipamentele, aproape toate, nouăzeci şi la sută din echipamente, urmează a interveni, a face efectiv lucrările. La componenta de automatizări, ei nu pot să facă automatizările până când nu se finalizează structura. Înţeleg că în aprilie vor finaliza componenta de structură, şi automat au 6-7-8 săptămâni cei care se ocupă de partea de automatizări să îşi finalizeze lucrările”, declara Lucian Bode la începutul acestui an.

Valoarea totală a proiectului este de 3,2 miliarde de lei, iar lucrările sunt executate de Asocierea Astaldi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide