Cum arată și cât costă singura Dacia Solenza scoasă la vânzare pe autovit.ro

Autor: ProMotor 08 apr. 2020 Stiati ca...

La momentul lansării, Dacia Solenza trebuia să relanseze marca produsă în Mioveni. Fabricată între martie 2003 și iulie 2005 de uzina Dacia, Solenza are la bază modelul SupeRNova, dar cu un aspect împrospătat ce anunța trăsăturile noii identități de marcă.

Solenza a fost primul model Dacia care emitea pretenții moderne de siguranță, și a fost de asemenea, primul autoturism românesc de dimensiuni mici, conceptie românească, care a fost echipat cu direcție asistată servo, geamuri electrice la partea din față, acestea fiind premiere pentru Dacia.

Solenza a fost primul autoturism românesc cu motor diesel (celelalte variante diesel de automobile erau Aro si TV si Dacia 1304, acestea erau însă utilitare).

Dacia a decis oprirea producției modelului Solenza în vara anului 2005, concentrându-se pe creșterea producției modelului Dacia Logan.

Modelul a fost bine primit pe piață, având și cifre bune la export. Pe piața automobilelor la mâna a doua, Dacia Solenza și-a păstrat valoarea multă vreme, în ciuda unor kilometraje mari.

Singura Dacia Solenza de pe autovit.ro costă 3.000 de lei

Singurul exemplar care mai poate fi cumpărat la ora actuală în România, de pe site-ul autovit.ro, costă fix 3.000 de lei. O sumă rotundă și destul de modică pentru o mașină care trebuia să fie „revoluționară” la momentul lansării.

Exemplarul din imagini are motor pe benzină, a fost fabricat în anul 2004, iar în prezent mașina are la bord 135.000 km.

GALERIE FOTO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit.ro



Comentarii
Inchide