Anvelopele Continental fabricate din materiale reciclate sunt disponibile în toată Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iul. 2022 Știri auto
Anvelopele Continental fabricate din materiale reciclate sunt disponibile în toată Europa

Anvelopele Continental cu tehnologie ContiRe.Tex pot fi acum comandate de către dealerii din toată Europa. PremiumContact 6, EcoContact 6 și AllSeasonContact în cinci dimensiuni sunt echipate fiecare cu tehnologia ContiRe.Tex.

Pe măsură ce tehnologia avansează, fiecare componentă din mașinile pe care ajungem să le cumpărăm suferă transformări. Tot mai multe panouri sunt acum construite din materiale compozite, din aliaje ușoare sau din materiale reciclate. Cursa pentru sustenabilitate împinge producătorii să găsească noi metode pentru a-și eficientiza producția și pentru a reduce impactul asupra mediului. Vedem din ce în ce mai des așa-numitele interioare „vegane”. Materialele folosite pentru realizarea acestora înlocuiesc uzul de piele animală cu materiale create din elemente reciclate. Polestar a fost unul dintre brandurile care a marșat foarte mult pe acest concept. De asemenea, și Volvo a inițiat un astfel de proiect. Au existat ediții speciale ale gamei actuale, precum Ocean Race. Aceasta oferea un interior special, cu un colorit inedit. Materialul textil folosit pentru tapițeria interioară avea în componența sa plastic reciclat. Această materie primă era procurată din oceane.

Continental produce anvelope „verzi”

Acum regăsim procedee de genul și în anvelopele pe care mașinile noastre le utilizează. Continental a dezvoltat niște anvelope „verzi”, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia special dezvoltată ContiRe.Tex. Aceasta folosește fire de poliester, care sunt obținute din sticle PET uzate.

Continental a introdus tehnologia ContiRe.Tex, care poate înlocui complet poliesterul convențional din carcasa anvelopei, în producția de serie în aprilie 2022. În prezent, producătorul de anvelope premium oferă trei modele în cinci dimensiuni fiecare cu poliester din sticle PET reciclate. Acestea sunt PremiumContact 6, EcoContact 6 și anvelopa pentru toate anotimpurile AllSeasonContact.

Un set de anvelope standard pentru autoturisme folosește materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral: „Conține material reciclat”.

Sursa: Continental

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide