Apare Programul Rabla în versiune italiană. Cum văd italienii modelele Dacia?

Autor: ProMotor 27 iul. 2020 Știri auto

Italia repornește piața auto cu un proiect similar Programului Rabla românesc. Acesta va demara la începutul lunii august și prevede subvenții de stat pentru piața auto, până la 1 miliard de euro, anunță Mediafax.

Banii vor fi distribuiți între instituțiile publice care acoperă șomajul tehnic pentru acele sectoarele de producție afectate de pandemie și cumpărătorii care doresc să-și schimbe mașinile mai vechi de 10 ani.

Intră în Galeria Foto

Pentru că Italia nu are o producție națională de mașini electrice și hibride, subvențiile de stat au fost extinse și pentru achiziționarea mașinilor diesel și pe benzină Euro 6.

Subvenții pentru achiziționarea mașinilor diesel și pe benzină

Prin Programul Rabla, un cumpărător primește o reducere de 3.500 de euro dacă își duce mașina la casat și își alege una nouă cu un preț care să nu depășească 40.000 de euro. Facilitățile sunt valabile pentru vânzările din perioada 1 august – 31 decembrie 2020.

Pe lista autovehiculelor care îndeplinesc condițiile Guvernului italian intră şi modelele Dacia Duster și Sandero.

Dacia Duster costă 12.400 de euro în Italia

În 2019, Dacia a ocupat locul trei în top-ul mașinilor preferate de italieni. Prețul de bază al Daciei Duster Access este de 12.400 de euro. Cu subvențiile de la stat, un italian își poate schimba mașina veche cu SUV-ul produs de Renault scoțând din buzunar doar 8.900 de euro.

Dacia Sandero Streetway costă de la 7.950 de euro

De aceleași facilități se bucură și modelul Sandero Streetway Access care, în Italia, are un preț de bază de 7.950 de euro.

Sursă: Mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide