Aplicaţia My BMW este acum disponibilă şi pentru clienții din România

Autor: Marius Vișan 08 dec. 2020 Știri auto

My BMW este o aplicaţie de nouă generaţie disponibilă pentru clienţii din 30 de pieţe europene, inclusiv România.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi Apple App Store. Până la mijlocul anului 2021, My BMW va fi disponibilă în 23 de limbi şi în mai mult de 40 de ţări, inclusiv SUA, Canada, Brazilia şi Mexic, precum şi pe pieţe suplimentare din Asia de Sud-Est.

Numărul de funcţionalităţi variază de la ţară la ţară, cu diferenţieri pe baza serviciilor BMW active sau legislaţie şi licenţiere din fiecare ţară. În România sunt disponibile peste 40 de funcţii integrate în aplicaţie.

În funcţie de echipament, aplicația permite activarea funcţiilor de la distanţă, cum ar fi climatizarea pentru automobilele hibride plug-in sau electrice.

Destinaţiile sunt uşor de găsit prin intermediul funcţiei de căutare integrată şi pot fi trimise direct din aplicaţie către sistemul de navigaţie al automobilului. De asemenea, este posibilă transmiterea destinaţiilor din aplicaţii terţe. Harta oferă informaţii despre situaţia actuală a traficului, staţiile de alimentare, precum şi opţiunile de parcare. Cheia digitală BMW (Digital Key) transformă un iPhone într-o cheie pentru automobil.

Aplicaţia My BMW oferă acces uşor la ecosistemul BMW

Poate fi folosită pentru a contacta direct partenerii de service BMW, iar clienţii pot urmări în aplicaţie cerinţele de service ale maşinii. Programările la service pot fi făcute direct din aplicaţie, dacă este necesar. Asistenţa rutieră BMW poate fi contactată şi prin intermediul aplicaţiei în caz de probleme cu automobilul. Dacă se acordă permisiunea, personalul de service poate vedea locaţia maşinii şi starea acesteia, astfel încât imediat să poată fi acordată asistenţă over-the-air. În acelaşi timp, clienţii pot urmări călătoria vehiculului de service.

O serie de funcţionalităţi nu sunt disponibile încă în România, dar oferă o perspectivă despre posibile soluţii viitoare. Cu My BMW, Amazon Alexa poate fi utilizat în automobile cu sistemul de operare BMW 7. Odată ce clientul şi-a conectat contul Amazon în aplicaţie, acesta poate folosi asistentul vocal din automobil spunând cuvântul de activare „Alexa” sau la atingere a unui buton.

Clienţii pot folosi acest control vocal pentru a reda muzică, pentru a accesa ştiri, pentru a controla dispozitivele smart home compatibile şi pentru a accesa mii de skill-uri. Iniţial, Alexa este disponibil în Germania, Austria, Spania, Italia şi Marea Britanie. Serviciul de voce va fi lansat în mai multe ţări din martie 2021.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide