Un român a încercat să scoată din țară un BMW Seria 7. Motivul pentru care polițiștii i-au confiscat mașina

Autor: Marius Vișan 07 dec. 2020 Știri auto

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism de lux BMW Seria 7, în valoare de peste 194.000 lei, căutat de autoritățile din Marea Britanie.

În data de 3 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, un cetățean român, în vârstă de 35 ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1, Cod Penal, persoana în cauză fiind cercetată în stare de libertate.

Autoturismul, în valoare de 194.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

Galerie Foto

Un român a încercat să scoată din țară un BMW Seria 7
Un român a încercat să scoată din țară un BMW Seria 7

Tot pe 3 decembrie a fost depistată o altă mașină care figura ca bun căutat de autorități

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare au descoperit și indisponibilizat un autoturism, fără plăcuţe de înmatriculare şi roţi, transportat pe o platformă, căutat de autoritățile din Olanda.

Joi, 03 decembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetăţean georgian în vârstă de 32 de ani, la volanul unui ansamblu rutier pentru transport vehicule, înmatriculat în Olanda. Pe platforma remorcii, şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, trei autovehicule din Olanda în Bulgaria.

Cu ocazia controlului,  polițiștii de frontieră au constatat că unul din autoturismele transportate, marca Mini One D, care nu avea aplicate plăcuţe de înmatriculare şi roţi, figurează în bazele de date cu mențiunea bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Olanda în data de 19 noiembrie.

Mașina, în valoare de aproximativ 39.000 de lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide