Apple AirTag este folosit de hoți pentru localizarea mașinilor pe care vor să le fure

Autor: Mihai Morcovescu 25 ian. 2022 Știri auto

Lansat ca dispozitiv pentru găsirea obiectelor personale pierdute, Apple AirTag a devenit instrumentul preferat de hoții de mașini. Infractorii folosesc acest accesoriu pentru urmărirea și localizarea automobilelor pe care intenționează să le fure.

Unde ascund hoții de mașini AirTag-ul?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Practic, acest dispozitiv reprezintă alternativa gigantului californian la Galaxy SmartTag de la Samsung. Acesta dispune de un difuzor integrat care emite sunete în clipa în care utilizatorul caută obiectul de care este atașat.

Pentru a da rezultatele dorite, Apple AirTag trebuie înregistrat în rețeaua „Find My”. Odată ce este setat, utilizatorul va putea vedea locația acestuia pe o hartă virtuală. Dispozitivul este compatibil doar cu modelele iPhone 11 și iPhone 12.

AirTag-ul transmite un semnal Bluetooth securizat. Acesta poate fi detectat de dispozitivele din apropiere și aflate în rețeaua „Find My”, iar aceste dispozitive vor trimite locația AirTag-ului tău către iCloud. Întreg procesul este criptat și anonim. Bateria AirTag-ului standard oferă o autonomie de circa un an.

În cazul hoților de mașini, dispozitivul de la Apple este instalat de obicei în locuri ascunse ale unei mașini unde este imposibil de detectat. În cele mai multe dintre cazuri, AirTag este amplasat în spatele plăcuțelor de înmatriculare ale mașinilor pe care aceștia plănuiesc să le fure.

Există cazuri când infractorii apelează la trackerele GPS de la Apple pentru a urmări o anumită mașină. În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de acest gen a crescut îngrijorător atât în Statele Unite ale Americii, cât și în unele țări din Europa.

Spre exemplu, o femeie din orașul englez Hereford a depus o plângere pe motiv că a fost urmărită cu ajutorul dispozitivului Apple. Cazul a fost confirmat, iar poliția a explicat că mașina femeii a fost într-adevăr urmărită de o persoană rămasă încă necunoscută. Ancheta este încă în desfășurare.

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoevolution


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide