Data la care va începe producția mașinii Apple. Hyundai și Apple vor semna un acord până în luna martie

Data la care va începe producția mașinii Apple. Hyundai și Apple vor semna un acord până în luna martie

Autor: ProMotor acum 3 luni Știri

Hyundai Motor şi Apple intenţionează să semneze un acord de parteneriat pentru maşinile electrice autonome până în martie şi să înceapă producţia în jurul anului 2024 în Statele Unite.

Informaţia a apărut duminică, și urmează declaraţiei făcute încă din ziua de vineri conform căreia Hyundai Motor se afla în discuţii cu Apple după ce o altă publicaţie locală a declarat că cele două companii intenţionează să lanseze o maşină electrică cu conducere automată ducând la o creştere a acţiunilor Hyundai cu aproape 20%.

Hyundai Motor nu a comentat informaţiile apărute ieri şi a reiterat comentariile de vineri conform cărora a primit solicitări de cooperare potenţială din partea diferitelor companii pentru dezvoltarea maşinilor electrice autonome, relatează Reuters.

O versiune actualizată a articolui din presa locală a eliminat detalii, inclusiv locaţia şi capacitatea de producţie şi intervalul de timp pentru semnarea acordului şi lansarea vehiculelor.

iCar ar putea fi fabricat de Kia Motors la uzina sa din Georgia (SUA)

În versiunea anterioară, companiile planificau să construiască maşinile la fabrica Kia Motors din Georgia sau să investească împreună într-o nouă fabrică din Statele Unite pentru a produce 100.000 de vehicule în jurul anului 2024. Capacitatea anuală completă a fabricii propuse ar fi de 400.000 de vehicule. Kia Motors este o filială a Hyundai Motor.

Raportul inţial a mai spus că Hyundai şi Apple intenţionează să lanseze o „versiune beta” a maşinilor Apple anul viitor. Acţiunile Hyundai Motor au crescut luni cu 14,6% în tranzacţiile de dimineaţă, în timp ce acţiunile afiliate producătorului de piese auto Hyundai Mobis au crescut cu 12,7%, iar acţiunile Kia au crescut cu 9,1%, relatează Mediafax.Comentarii
Inchide