Când am putea avea, de fapt, prima mașină produsă de Apple?

Autor: ProMotor acum 4 săptămâni Știri

Apple merge înainte cu dezvoltarea tehnologiei pentru maşini autonome şi ţinteşte anul 2024 ca momentul în care primul vehicul cu o baterie ce se promite „revoluţionară” va intra în producţie.

Eforturile producătorului de iPhone-uri înspre industria de automotive se încadrează într-un proiect cunoscut drept „Proiectul Titan”. Acestea s-au derulat inconsistent din 2014 când Apple a început să proiecteze propriul vehicul de la zero, informează Mediafax.ro.

În ultimii ani compania a oprit proiectarea pentru a se concentra mai mult pe software şi a regândit proiectul. Doug Filed, un veteran care a lucrat şi la Tesla, s-a întors la Apple pentru a supraveghea proiectul în 2018, iar în 2019 acesta a decis să concedieze 190 de persoane din echipa Proiectului Titan.

Apple a făcut progrese majore în intenția de a lansa producţia auto

În centrul strategiei Apple stă o nouă baterie proiectată de inginerii companiei, care ar reduce „radical” costul bateriilor pentru vehicule electrice şi ar aduce şi o autonome mai mare a acestora.

Construcţia unui vehicul de la zero reprezintă o provocare chiar şi pentru Apple, o companie cu buzunare adânci care produce sute de milioane de electronice în fiecare an utilizând componente din întreaga lume, care nu a produs niciodată o maşină.

„Dacă există vreo companie pe planetă care are resursele necesare să facă asta, probabil este Apple. Însă, în acelaşi timp, nu vorbim despre un telefon mobil”, a declarat un fost angajat al Apple care a lucrat în Proiectul Titan.

Nu este clar încă cine ar asambla vehiculele produse de Apple, însă există posibilitatea de a încheia parteneriate de producţie cu alte companii. În acelaşi timp, nu este exclusă varianta în care Apple renunţă la ideea maşinii în sine şi dezvoltă în continuare doar tehnologia pentru vehicule autonome, pe care o implementează în parteneriat cu alt producător. Din cauza pandemiei, planurile Apple ar putea fi amânate dincolo de anul 2025.

Sursă: Reuters.com via Mediafax.ro


Sursa foto: shutterstock.com


Comentarii
Inchide