Apple nu va mai lansa o mașină electrică. Compania a renunțat cu totul la proiect

Autor: Ionuț Vîlciu 28 feb. 2024 Știri auto
Apple nu va mai lansa o mașină electrică. Compania a renunțat cu totul la proiect

Dezvoltarea unei mașini nu este o sarcină ușoară nici măcar pentru producătorii consacrați din industrie, astfel că poate deveni cu atât mai dificilă pentru o companie care nu are experiență în domeniu. De această realitate pare că s-a lovit și Apple, care a ales să renunțe la dezvoltarea primului său automobil electric.

După un deceniu în care a cochetat cu ideea lansării unui automobil electric, Apple a decis terminarea completă a proiectului iCar, relatează Carscoops. Deși mașina nu a fost niciodată anunțată în mod oficial către public, rapoartele au indicat că Apple a început să lucreze la un vehicul electric încă din 2014. Gigantul din domeniul tehnologiei a avut ambiții mari pentru mașină, urmărind să o echipeze cu navigație activată prin voce, capabilități autonome și un design avangardist.

Se pare că la începutul acestui an proiectul a ajuns la o răscruce, iar compania a trebuit să facă o decizie. Astfel, s-a optat pentru renunțarea la proiect. Anunțul ar fi fost făcut de COO-ul Jeff Williams și Kevin Lynch, unul dintre responsabilii proiectului iCar.

Mașina electrică Apple nu se va mai întâmpla

Deși unele disponibilizări sunt planificate ca parte a acestei decizii de a încheia proiectul auto Apple, numărul exact nu este clar. Se anticipează că unii angajați vor fi realocați altor proiecte, în special în divizia de inteligență artificială, deoarece inteligența artificială generativă a devenit o prioritate din ce în ce mai mare pentru Apple.

Rapoartele anterioare au indicat faptul că proiectul nu a primit susținere deplină din partea celor mai directori ai Apple, iar compania se gândea să-și reducă ambițiile de a accelera dezvoltarea iCar sau să anuleze complet proiectul. Directorii săi de top au luat decizia de a anula proiectul în ultimele săptămâni.

Unde Apple renunță, Xiaomi a prezentat prima sa mașină electrică. Xiaomi SU7 a fost prezentat și la MWC 2024, după ce a fost dezvăluit publicului la finalul anului trecut. Xiaomi SU7 va putea parcurge până la 800 de kilometri cu o singură încărcare, iar compania țintește sus cu prima sa mașină, către producători precum Tesla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide