Aproape 700 de mașini parcate neregulamentar, ridicate în 2023 doar în Sectorul 1

Autor: ProMotor 17 oct. 2023 Știri auto
Aproape 700 de mașini parcate neregulamentar, ridicate în 2023 doar în Sectorul 1

Aproape 700 de autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate în primele 9 luni ale anului, în Sectorul 1 al Capitalei, scrie News.ro.

„Polițiștii locali ai Sectorului 1, prin intermediul birourilor de Circulație Rutieră şi Auto Abandonate și Fără Stăpân, sunt prezenți zilnic în stradă pentru ca traficul să nu mai fie blocat de mașini parcate neregulamentar sau la întâmplare, pe domeniul public, mai ales în zona școlilor, a spitalelor sau a piețelor. Fie că vorbim de numărul mașinilor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul care au fost ridicate, fie că vorbim de banii aduși la bugetul local din amenzile aplicate pentru staționare neregulamentară sau prin valorificarea la REMAT a mașinilor abandonate, statistica pentru primele nouă luni din acest an este edificatoare: Autovehicule ridicate pentru staționare neregulamentară: 688; Auto abandonate sau fără proprietar ridicate de pe domeniul public: 334; Auto abandonate ridicate de proprietari, în urma somațiilor Poliției Locale: 1908; Autovehicule identificate ca fiind parcate neregulamentar: 43.384”, transmite Primăria Sectorului 1.

Valoarea totală a amenzilor: 14.274.781 de lei

Statistica pentru primele nouă luni din 2023:

– Autovehicule ridicate pentru staționare neregulamentară: 688;
– Auto abandonate sau fără proprietar ridicate de pe domeniul public: 334;
– Auto abandonate ridicate de proprietari, în urma somațiilor Poliției Locale: 1908;
– Autovehicule identificate ca fiind parcate neregulamentar: 43.384.

Bani aduși la bugetul local:
– Valoare totală a amenzilor pentru autovehiculele staționate neregulamentar: 14.274.781 lei;
– Taxe suplimentare pentru ridicarea mașinilor+ transport: 240.800 lei;
– Valorificarea la Remat a autovehiculelor abandonate: 122.031 lei.

„Reforma pe care am început-o, în urmă cu trei ani, la Poliția Locală se vede pe teren și în cifre. Știu că Sectorul 1 este una dintre cele mai aglomerate zone, aici sunt concentrate cele mai multe companii şi instituţii publice. Dar legea se aplică pentru toţi, iar într-o societate civilizată trebuie să respectăm regulile”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Elements.envato.com



Comentarii
Inchide