Ar putea deveni cel mai scump MUSTANG din istorie. Se vinde prototipul legendarului Shelby GT350R

Autor: Elena Luchian 13 mart. 2020 Știri auto

Dacă ați văzut filmul “Ford versus Ferrari”, sigur v-ați îndrăgostit de mașina asta. Se vinde prototipul legendarului Shelby GT350R, folosit de Caroll Shelby pentru teste și pilotat de Ken Miles în 1965. Automobilul a fost restaurat în urmă cu șase ani.

GALERIE FOTO

Acest Ford Mustang Shelby GT350R va fi scos la licitația organizată de Mecum Auctions, iar prețul său ar putea depăși suma obținută pentru Mustang-ul condus de Steve McQueen în filmul Bullit și vândut cu 3,74 milioane de euro. Este recordul pe care trebuie să-l depășească acest prototip pentru a deveni cel mai scump Mustang din lume vândut vreodată la o licitație.

Piesele și propulsoarele testate pe acest prototip pe circuitul Green Valley Raceway din statul american Texas, cu celebrul Ken Miles la volan, au ajuns la cele 34 de unități produse.

În 1966, mașina a suferit un transplant, pe vremea când se afla în proprietatea unui colecționar, Bill Clawson. Sub capota sa a ajuns un motor GT40 cu specificație de cursă, care a rămas acolo până în ziua de azi.

Cel mai scump Mustang din lume este cel din filmul Bullit. Cât a plătit cumpărătorul?

În 2010, mașina a ajuns în garajul unui alt colecționar, care a apelat la ajutorul foștilor angajați ai lui Caroll Shelby pentru o restaurare completă.

Mustang-ul are în palmares un premiu Best in Class, adjudecat la Concursul de Eleganță de la Amelia Island, în anul 2014.

Casa de licitații Mecum estimeează că acest exemplar se va vinde cu o sumă mai mare decât cele 3,74 milioane de dolari oferiți pentru Mustang-ul din filmul Bullit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mecum Auctions



Comentarii
Inchide