SUV-ul Arkana va primi altă denumire pe unele piețe. Renault evită astfel conotațiile nedorite

Autor: Elena Luchian 02 nov. 2020 Știri auto

SUV-ul coupe Renault Arkana va primi o altă denumire pe unele piețe. Producătorul va evita astfel orice conotație nedorită.

GALERIE FOTO

Renault Arkana se va numi Megane Conquest în mai multe țări din Europa de Est. SUV-ul coupe va fi comercializat cu această denumire în state care au făcut parte din fosta Iugoslavie. În aceste țări, printre care Croația, Serbia, Slovenia și Macedonia, denumirea modelului ar putea fi asociată cu pseudonimul sârbului Željko Ražnatović, Arkan. Acesta a fost acuzat de numeroase crime de război. Arkan a fost pe lista celor mai căutați criminali de către Interpol. Ražnatović a fost asasinat în anul 2000.

Renault va evita astfel conotațiile nedorite. “Conquest” este o aluzie la abilitățile în off-road ale SUV-ului coupe. Denumire a fost purtată și de o versiune a lui Renault Scenic, cu gardă mai mare la sol și protecții din plastic pe aripi.

La baza noului model Arkana în versiune europeană se regăsește platforma CMF-B, pe care sunt construite și noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway, dar și Renault Captur și Clio.

Poziționat în gama Renault între Kadjar și Koleos, SUV-ul coupe va primi și propulsia hibridă E-Tech cu 140 de cai putere, disponibilă, la această oră, la Captur. Mașina va putea fi disponibilă și cu motorul turbo de 1,33 litri cu sistem micro-hibrid de 12 V, cu 130, respectiv 150 de cai putere.

Cât va costa noul Renault Arkana?

Arkana își va păstra denumirea originală în România. Clienții români vor putea comanda modelul începând cu prima jumătate a anului viitor.

Englezii susțin că modelul va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de lire sterline, echivalentul a 27.545 de euro. Arkana se vinde în Rusia încă din iarna trecută. Versiunea rezervată clienților ruși are însă, altă platformă și alte motorizări. În Rusia, prețul de pornire este de 1.124.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 13.350 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide