Cât va costa Renault Arkana în Europa? Are Dacia Duster motive de îngrijorare?

Autor: David Andrei 30 sept. 2020 Știri auto

Renault Arkana vine în premieră în Europa. În Rusia, acolo unde a testat deja piața, modelul este unul accesibil. Dar cât va costa pe “Bătrânul Continent”?

GALERIE FOTO

Renault lansează în Europa SUV-ul coupe Arkana. În Rusia, modelul are preț de pornire de 1.124.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 13.350 de euro. Dacă ar ajunge în Europa cu un preț la fel de mic, ar putea reprezenta un pericol pentru Dacia Duster, care este, la această oră, cel mai ieftin SUV de pe piața europeană.

Lucrurile stau însă, altfel. Renault Arkana dedicat piețelor din statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, sistemele de siguranță suplimentare îi vor crește prețul semnificativ. Mai mult modelul pentru Europa are la bază platforma CMF-B, care stă la baza modelelor Renault Clio și Captur, Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway. Versiunea pentru Rusia este construită pe platforma B0, cea folosită și de Dacia Duster.

Renault Arkana (3)

Toate aceste detalii fac ca Renault Arkana european să ajungă la un preț mai mult decât dublu în Europa. Presa britanică vorbește despre un preț de pornire de 25.000 de lire sterline, echivalentul a 27.545 de euro. Versiunea de top s-ar putea îndrepta vertiginos către 40.000 de euro.

Ce motorizări vor fi disponibile în gama Renault Arkana?

Renault Arkana va fi disponibil și cu propulsia E-Tech cu 140 de cai putere, disponibilă și în gama Captur. Arkana va putea fi comandat și în versiunile TCe 140 și TCe 160, cu motorul turbo de 1,33 litri cu patru cilindri, care a ajuns și la Dacia Duster cu 130, respectiv 150 de cai putere. Motorul va fi echipat cu sistem micro-hibird de 12 V.

Renault Arkana va ajunge pe piața europeană în toamna anului viitor și va fi poziționat, în gama constructorului din Hexagon, între Kadjar și Koleos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide