Armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în unitățile sale. Suspiciune de spionaj

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în unitățile sale din cauza îngrijorării legate de securitate, provocată de camerele video instalate pe vehicule.

Ca reacție la această știre, Elon Musk, a declarat sâmbătă că producătorul auto se va închide dacă mașinile sale vor fi folosite pentru spionaj.

Îngrijorări de securitate cu privire la camerele instalate pe vehiculele Tesla

Măsura luată de China este cel mai recent semn al atenţiei în creştere acordată producătorului american de automobile electrice, pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi Washington, informează Adevărul.ro.

Măsura Beijingului seamănă că măsurile luate de Washington împotriva firmei chineze de telecomunicaţii Huawei, din motive de securitate naţională.

”Există un motiv puternic pentru ca noi să păstrăm confidenţialitatea oricăror informaţii. Dacă Tesla a folosit maşini pentru a spiona în China sau oriunde în altă parte, fabrica va fi închisă”, a afirmat Musk la un forum chinez, în timpul unei discuţii online.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale adresate Forumului pentru Dezvoltare din China, o reuniune de afaceri la nivel înalt găzduită de o fundaţie din cadrul Consiliului de Stat chinez.

Tensiuni între Beijing și Washington

Şeful Tesla a participat la o discuţie cu Xue Qikun, un specialist chinez în fizică cuantică care conduce Universitatea Sudică de Ştiinţă şi Tehnologie.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume şi o piaţă de importanţă majoră pentru vehiculele electrice, Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din vânzările sale la nivel global. Cu toate acestea, anul acesta Tesla se confruntă cu o concurenţă mai mare de la rivalii interni, cum ar fi Nio şi Geely.

Musk a avut mai multe apariții în China, unde Tesla produce și vinde vehicule electrice. În 2019, el a discutat despre Marte și inteligența artificială cu fondatorul Alibaba, Jack Ma.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide