Armata, din nou pe străzi, pentru a asigura distanțarea socială. Este propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu

Autor: George Cristea 30 iun. 2020 Știri auto

Armata ar putea să patruleze din nou pe străzi, ca în perioada stării de urgență, dacă propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu va fi aprobată. Liderul ALDE crede că întoarcerea soldaţilor pe stradă ar responsabiliza mai mult populaţia în lupta cu virusul chinezesc.

Intră în Galeria FOTO

În condiţiile în care, odată cu ridicarea restricţiilor, au crescut şi cazurile de infectare cu coronavirus, liderul ALDE ar vrea un nou proces educaţional. De aceeaşi părere este şi premierul Ludovic Orban, care vrea pe străzi poliţia locală. Principiul e acelaşi. Cu cât împărţim mai multe măşti şi perpetuăm mesajul, cu atât oamenii vor deveni mai responsabili.

Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook: „Este mai convingător un poliţist sau un militar care întinde o mască, decât un agent care îşi scoate carnetul de amenzi şi începe să le împartă în stânga şi în dreapta”.

Armata, din nou pe străzi. Ce spune primul-ministru Ludovic Orban

În schimb, Ludovic Orban propune ca poliţiştii locali să ofere măşti cetăţenilor.

„M- as bucura foarte mult să văd politia locală că… nu neapărat să-i amendeze pe oameni că nu au mască, măcar să le ofere o mască. Să facă ceva proactiv. Să facă ceva pentru cei care nu au. Chiar şi patronii de restaurante, pot să fie un pic mai riguroşi în a-i ruga pe clienţii lor să respecte regulile”.

Cosmin Andreica, preşedintele EUROPOL, spune însă că neîncrederea vine de la politicieni.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL:” Oamenii deja nu mai au încredere în aceste măsuri, pentru că vedem o diferenţă faţă de începutul stării de urgenţă, în care oamenii au fost conştienţi. Toate aceste atitudini şi comportamente ale oamenilor politici duc la o neîncredere a oamenilor în aceste măsuri şi la acest moment, spun eu, este foarte dificil să identificăm mijloace şi mecanisme care să-i readucă la acelaşi nivel de responsabilitate.”

Armata a mai fost scoasă pentru misiuni de patrulare pe străzile din București pe perioada carantinei din timpul stării de urgență.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide