Ce caracteristici au mașinile Humvee folosite de Armată pentru patrulare în București

Autor: Promotor 25 mart. 2020 Știri auto

Armata a început de miercuri misiuni de patrulare în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, după ce la ora 12.00 a intrat în vigoare noua ordonanţă de urgenţă care interzice circulaţia persoanelor. Iată ce caracteristici au mașinile Humvee folosite de Armată pentru patrulare în București.

Intră în Galeria FOTO

Imaginile cu vehiculele Humvee ale Armatei au fost filmate la ieşirea dintr-o unitate militară şi postate de Ministerul Apărării, însă maşini din tehnica militară au trecut prin centrul Capitalei. În imaginile filmate se poate vedea că militarii deţin armament la vedere.

„Militari din mai multe structuri ale Forțelor Terestre Române au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Împreună suntem mai puternici!” anunța Ministerul Apărării într-o postare pe Facebook.

Ce caracteristici au mașinile Humvee folosite de Armată pentru patrulare în București

Denumirea de „Humvee” reprezintă un alint pentru aceste vehicule, care provine din acronimul HMMWV – High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle. Produse de compania americană AM General, vehiculele Humvee au fost introduse în serviciu începând din 1983 în Statele Unite și s-au remarcat în mod deosebit în timpul războiului din Golf (1991).

România deține nu mai puțin de 322 de mașini Humvee, fiind vorba de varietățile M1113, M1114, M1165 și M1151 introduse ulterior de armata americană. Este vorba de versiuni îmbunătățite, cu capacitate de transport mărită și blindaj ușor, capabil să facă față proiectilelor anti-blindate de 7,62 mm și chiar minelor antitanc mai mici, de 5,4 kg.

Humvee sunt vehicule optimizate pentru off-road, dar pot rula pe șosea cu viteze care depășesc 100 km/h, în funcție de versiune și echipare. Cea mai nouă versiune – M1151, dispune de un motor diesel V8 cu cilindreea de 6,5 litri, care dezvoltă o putere de 190 CP. Versiunile mai vechi au o versiune de motorizare V8 cu cilindreea de 6,2 litri, fără supraalimentare.

Vehiculele folosesc o cutie de viteze automată cu trei sau patru trepte și dispun de o transmisie integrală permanentă. Aceasta folosește diferențiale de tip Torsen pe fiecare punte, în timp ce diferențialul central este unul simplu, blocabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide