Aşa vei fi sigur că-ţi păstrezi maşina ca nouă

Autor: Alexandru Banu acum 4 ani Știri auto

Maşina este poate al doilea vis de consum al omului modern. Încă. Până în 2025 când spun studiile că numai 10% din maşinile în circulaţie vor mai avea proprietari persoane fizice. Restul vor circula numai cu maşini în leasing, cu abonamente sau cu transportul în comun dacă va evolua atât de mult ca să faci toate conexiunile indiferent că trebuie să ajungă la Fundulea sau la New York. Mai e însă până atunci şi maşina rămâne un bun pe care şi-l doreşte orice om cu scaun şi job la cap.

După ce strângi o sumă de bani, ajungi la dealer ca să-ţi iei maşina nouă şi deschizi şampania. Ţii la ea ca la un Samsung S9. Mai că i-ai pune o husă numai ca să o psătrezi intactă, ca scoasă din cutie. Din păcate, nu suntem singuri pe lume şi accidentele se întâmplă. Şi d’aia avem asigurări CASCO. Nu o să te duci însă la fiecare microzgârietură ca să-ţi faci maşina. Pierzi puncte la asigurarea pe care o plăteşti la anul, pierzi timp şi o să ajungi un dement obsedat de integritatea maşinii tale.

Poţi să faci şi tu ceva cu o mică investiţie. Ceva care să-ţi protejeze maşina de posibile avarii minore care apar şi pe loc. Mai ales în parcările din România unde nu ai loc să te mişti 10 cm şi toată lumea trece printre maşini cu plase şi obiecte contondente. Şi ami sunt, desigur, şi cauze naturale, cum ar fi grindina. Soluţia e o husă. Dar nu d’aia cum avea tataie cu numărul de înmatriculare scris mare pe ea ca să nu i-o fure cineva. Ultima modă afară e husa gonflabilă. Maşina ta e ca într-o bulă cu pereţii groşi şi transparenţi. Imaginează-ţi acum, iarna, cât de bine ar fi fost să o ţii în aşa ceva. Dezumflai bula şi nu aveai pic de zăpadă, o scoteai ca nouă dinăuntru. Nu se pune praful pe ea, o aduci de la spălătorie, o bagi înăuntru şi poate să vină cea mai urâtă ploaia că ea stă păzită acolo de orice. Husele gonflabile le sunt de foarte mare utilitate dealer-ilor, dar sunt populare în ultima vreme şi prin parcările din ţările civilizate. Costă între 200 şi 300$, în funcţie de calitate.   

Autor Alexandru Banu

 
Comentarii
Inchide