Asfaltul proaspăt turnat la Pasajul Doamna Ghica va fi spart din nou. Motivul este incredibil

Autor: Cristian Agatie 13 sept. 2021 Știri auto

Asfaltul proaspăt turnat la Pasajul Doamna Ghica va fi spart din nou. Lucrările încep pe 20 septembrie și vor dura cel puțin două luni.

Intră în Galeria FOTO

Speranțele locuitorilor din zona Pasajului Doamna Ghica de a avea un trafic normal rămân în continuare neîmplinite. După ce recent fusese turnat asfaltul pe bretelele din jurul podului, Primăria Sectorului 2 a anunțat că acesta urmează să fie spart din nou. Motivul este refacerea unei conducte de termoficare, cu toate că Termoenergetica își dăduse anterior avizul pentru închiderea lucrărilor. Zona afectată de viitoarele lucrări este cea cuprinsă între Șoseaua Petricani și Doamna Ghica, imediat după școala gimnazială Grigorie Ghica Voievod.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că a avut de ales între a sparge asfaltul abia turnat sau a lăsa bucureştenii care locuiesc în zonă să îngheţe de frig la iarnă.

„În acest moment, în acea zonă se află o conductă care poate transporta doar apă caldă menajeră, nu şi pentru încălzire. Termoenergetica ne-a explicat că, pentru ca acea zonă să aibă căldură la iarnă, are nevoie să facă o intervenţie care durează două luni de zile. Lucrările vor începe undeva pe 20 septembrie. Soluţia ar fi fost să ştim de această lucrare dinainte şi să se facă intervenţiile înainte de turnarea asfaltului. Din păcate suntem încă în urmă cu planificarea intervenţilor şi deşi Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, în momentul în care a dat acel aviz nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări în zonă”, a explicat primarul Radu Mihaiu pentru Hotnews.

Asfaltul proaspăt turnat la Pasajul Doamna Ghica va fi spart din nou. Cum vor fi afectate lucrările la pasaj

Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu a declarat la rândul său că nu știe ce s-a întâmplat înainte de a prelua conducerea companiei, însă lucrarea este una importantă și mai bine sparg acum asfaltul, decât după finalizarea întregului pasaj.

„Am avut în ultimele două săptămâni discuții cu Trustul (de Clădiri Metropolitane București TCMB – n.r.) în care să ne sincronizăm și să ne coordonăm pe lucrarea respectivă, să dureze cât mai puțin. Ce a fost în trecut, înainte să vin eu aici, nu știu să vă spun. Lucrarea asta este foarte importantă, trebuie făcută, dacă tot se lucrează acum. Ar fi păcat să o facem după ce se termină lucrările la pasaj”, a explicat Claudiu Crețu.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost reluate în această vară, după o pauză de 9 luni în care șantierul părea abandonat. Recent, Primarul General Nicușor Dan spunea că se va circula pe câte două benzi pe sens în jurul pasajului din octombrie, dar acest lucru nu mai este valabil acum, cel puțin pentru breteaua dinspre șoseaua Petricani spre șoseaua Colentina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide