Nicușor Dan la 10 luni de mandat: Ce se întâmplă cu proiectele de infrastructură din București

Autor: Cristian Agatie 31 aug. 2021 Știri auto

Nicușor Dan a făcut bilanțul la 10 luni de mandat și a anunțat ce se întâmplă cu proiectele de infrastructură din București – în special Pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea.

Intră în Galeria FOTO

Primarul Nicușor Dan a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, în ce stadiu sunt marile lucrări de infrastructură din Capitală. Potrivit edilului, lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea vor fi reluate, după un an de pauză, iar în zona din jurul Pasajului Doamna Ghica se va putea circula din toamnă pe câte două benzi pe sens, ca înainte de startul lucrărilor.

Primarul General a precizat că săptămâna aceasta încep lucrările la Prelungirea Ghencea. În noiembrie anul trecut, când s-au sistat lucrările la lărgirea străzii Prelungirea Ghencea, lucrările la primul tronson, între Strada Brașov și strada Râul Doamnei, erau abia la 38%, potrivit datelor transmise de municipalitate, citate de Hotnews.ro. Lucrările de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea au început în septembrie 2019, iar acestea aveau termen 24 de luni, respectiv septembrie 2021.

Nicușor Dan face bilanțul la 10 luni de mandat: Care este stadiul proiectelor de infrastructură?

Anul acesta se va lucra la tronsonul până la Râul Doamnei și la demolările pentru tronsonul II. Vestea mai puțin bună este că deocamdată nu se face linia de tramvai, din lipsa banilor: „Lăsăm loc pentru ea, o să acoperim cu asfalt, iar când avem bani, ne apucăm de ea. Parcarea de la capăt se va face”.

Nicușor Dan a mai spus că în luna octombrie urmează să fie finalizată parcarea de tip Park&Ride la de Pantelimon. În ceea ce privește Pasajul de la Doamna Ghica, Nicușor Dan a dat asigurări că din luna octombrie se va putea circula pe patru benzi în jurul pasajului.

„Circulaţia în jurul podului de la doamna Ghica, două benzi pe sens, va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Pentru podul întreg, tablierul este în curs de achiziţie şi va începe montarea lui în primăvara anului viitor”, a declarat edilul Capitalei cu prilejul bilanțului celor 10 luni de mandat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide