Asics a lansat o pereche de pantofi sport confecționată din airbag-uri reciclate

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2023 Știri auto

Asics a creat pantofi sport folosind airbag-uri reciclate și piele de pe volane. Încălțămintea a rezultat în urma parteneriatului cu Toyoda Gosei, un membru al grupului Toyota.

Toyoda Gosei și Asics, două companii de renume în industriile lor respective, au făcut echipă pentru a crea pantofi sport. Aceștia sunt confecționați din material pentru airbag și piele pentru volan, scrie Motor1.

Toyoda Gosei este lider global în producția de material pentru airbag. Acest material este cunoscut pentru proprietățile sale de durabilitate, rezistență și siguranță. Asics, pe de altă parte, este o companie bine-cunoscută în industria hainelor sport, fiind recunoscută pentru producerea de pantofi de atletism de înaltă calitate. Împreună, ei și-au combinat expertiza pentru a crea un pantof cu un design interesant, dar care oferă și confort și protecție pentru purtător.

Pantofi sport confecționați din airbag-uri

Noii „pantofi sustenabili” au o parte superioară confecționată din material rămas de la producția de airbag-uri. Materialul airbag este durabil și capabil să reziste la uzura zilnică. Acest material este, de asemenea, ușor, făcând pantoful comod și nu îngreunează mersul. Partea superioară a materialului de airbag este proiectată să se muleze pe forma piciorului, oferind o potrivire personalizată.

Între timp, talpa pantofului este realizată din piele pentru volane. Și aceasta a fost reciclată din excesul de materiale folosite în fabricație. Cunoscută pentru aderența și durabilitatea sa, pielea este și rezistentă la apă, ceea ce o face perfectă pentru condiții umede sau alunecoase.

Pantofii vor începe cu linia Asics Sportstyle, care au un aspect elegant și modern. Combinația dintre materialul de airbag și pielea volanului creează o textură specifică, care joacă un rol estetic, dar și funcțional. Vor fi disponibile și alte modele din gama Asics.

Încălțămintea sport realizată din materiale reciclate din lumea auto va fi disponibilă pentru achiziție începând cu 26 ianuarie 2023.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: snkrdunk.com


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide