Asigurarea RCA 2020: Noi schimbări pentru șoferi

Autor: George Cristea 10 aug. 2020 Știri auto
Asigurarea RCA 2020: Noi schimbări pentru șoferi

Se pregătesc noi schimbări pentru șoferi în ceea ce privește asigurarea RCA 2020. Acestea vin să lămurească o situație bizară, în care mai mulți șoferi au primit amenzi pentru că nu aveau poliția RCA printată pe hârtie, ci doar în format electronic.

Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a reacționat la situația bizară din asigurări, prin care li se cere șoferilor să prezinte polița RCA exclusiv în original, imprimată pe hârtie. Asociația a cerut conducerii ASF să elimine această aberație mai ales că șoferii sunt amendați între 1.000 și 2.000 de lei și rămân și fără certificatul de înmatriculare chiar dacă au plătit online asigurarea de răspundere civila.

„O asemenea cerință aberantă afectează mii de șoferi. Vorbim de o situație în plină pandemie. Prezentarea documentelor către polițiștii rutieri reprezintă și un posibil risc de infectare. Trebuie să renunțăm la pix și hârtie cel puțin pentru cei care își permit asta”, a declarat Alin Iacob pentru Digi24.

Când se rezolvă problema cu asigurarea RCA 2020 care îi exasperează pe șoferi

Situația urmează să se rezolve în scurt timp, dacă este să dăm crezare răspunsului primit de Digi24 de la ASF. Astfel, Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală a făcut deja demersurile necesare pentru modificarea normei, iar în 10 zile forma finală va fi aprobată de către Consiliul A.S.F..

Măsura este binevenită, mai ales că numeroși șoferi au fost amendați din cauza acestei prevederi retrograde. Aceasta este cu atât mai bizară, cu cât polițele RCA pot fi emise online, în format electronic. În plus, situația unei asigurări RCA poate fi verificată online în orice moment. Dacă mai era nevoie de un alt argument, prevederea contravine undei decizii judecătorești care a arătat că legile nu specifică în mod expres obligativitatea conducătorilor auto de a avea asupra lor polița obligatorie de asigurare auto. Prin urmare, orice șofer care contestă în instanță o sancțiune din acest motiv are șanse mari să câștige.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide