Aspark Owl – Cum arată mașina cu peste 2.000 de cai putere? FOTO

Autor: Elena Luchian 29 nov. 2019 MASINI NOI

Aspark Owl este mașina de peste 2.000 de cai putere. Hypercar-ul a fost dezvăluit la Dubai într-o manieră impresionantă. Un robot a fost cel care a prezentat mașina.

 

GALERIE FOTO

Aspark Owl este hypercar-ul cu emisii zero, care dezvoltă 2.012 cai putere și un cuplu impresionant de 2.000 Nm. Pusă în mișcare de patru motoare electrice, câte două pe fiecare punte și echipată cu sistem de tracțiune integrală, racheta producătorului japonez accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 1,69 de secunde și atinge o viteză maximă de 400 km/h. Este cea mai rapidă mașină electrică ce va fi produsă în versiune de serie, chiar mai rapidă ca Tesla Roadster, care ajunge are nevoie de 1,9 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Aspark Owl (2)

450 de kilometri poate parcurge mașina între două încărcări, o autonomie asigurată de bateria litiu-ion cu o capacitate de 64 kWh.

Faruri LED, camera video în locul oglinzilor retrovizoare, navigație prin satelit, patru ecrane în cabină, acces și pornire fără cheie și lumină ambientală sunt câteva dintre dotările bolidului care are la bază conceptul cu același nume, dezvăluit în 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Modelul măsoară 4,8 metri în lungime, 1,90 metri în lățime și doar 99 de centimetri în înălțime, fiind cea mai scundă mașină certificată pentru drumurile publice, și cântărește 1.900 de kilograme, doar 120 dintre acestea fiind trecute în contul șasiului.

Un robot celebru a prezentat hypercar-ul la Dubai. Este vorba despre Titan, care și-a făcut debutul public în urmă cu 15 ani. Acesta a urcat pe scenă și le-a vorbit spectatorilor, care se așteptau ca tot Titan să tragă prelata de pe noul Aspark Owl.

Owl (“bufniță” în limba engleză) va fi construit la uzina Manifattura Automobili de la Torino. Doar 50 de astfel de exemplare vor vedea lumina zilei, fiecare având un preț de listă de 2,5 milioane de euro. Primii clienți își vor primi mașina începând cu primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aspark Company



Comentarii
Inchide