Aston Martin anunță un nou model. Debutul oficial va avea loc în 18 august

Autor: Ionuț Vîlciu 09 aug. 2023 Știri auto

Aston Martin anunță că va dezvălui un nou model în data de 18 august, cu ocazia Concursului de Eleganță Pebble Beach. Noul model ar putea fi chiar DB12 Volante, versiunea decapotabilă a noului DB12.

La sfârșitul primăverii acestui an, Aston Martin a prezentat oficial noul său model, DB12, o mașină pe care o cataloghează drept primul „super tourer”. Producătorul britanic anunță un nou model, care urmează să fie prezentat în data de 18 august, iar zvonurile din presă spun că ar putea fi vorba despre DB12 Volante, decapotabila derivată din DB12.

Pentru prezentarea oficială a noului model, britanicii de la Aston Martin au ales Concursul de Eleganță Pebble Beach, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea auto. Pe lângă noul model, Aston Martin va prezenta pentru prima oară pe sol american supercarul Valour. Acesta va fi acompaniat de SUV-ul DBX707, DB12 Coupe sau de monopostul de Formula 1 AMR 23.

Aston Martin pregătește lansarea unui nou model

Aston Martin a prezentat în luna mai a acestui an noul DB12 Coupe, succesorul lui DB11, un model pe care britanicii îl denumesc primul „super tourer” din lume.

Comparativ cu DB11, DB12 este o evoluția puternică a aceluiași șasiu, care aduce un design revizuit, un motor V8 cu mai multă putere, dar și o nouă cutie de viteze cu opt rapoarte.

Acum, motorul V8 de 4,0 litri, supraalimentat cu două turbine, dezvoltă 680 CP și 800 Nm cuplu maxim, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde și să atingă o viteză maximă de 325 km/h. Dacă într-adevăr este vorba de DB12 Volante, atunci decapotabila va împrumuta, cel mai probabil, aceleași specificații ale coupe-ului. Cu toate acestea, decapotabila va fi probabil puțin mai lentă, date fiind plafon retractabil și ranforsările suplimentare, lucruri care măresc masa totală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide