Formula 1 anunță calendarul competițional din 2024. Ne sunt promise 24 de etape pentru anul viitor

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iul. 2023 Știri auto

Formula 1 a dezvăluit noul calendar competițional pentru sezonul 2024. Acesta va cuprinde 24 de etape, care sunt acum împărțite în funcție de regiune.

Sezonul din 2024 se anunță a fi cel mai lung sezon competițional din istoria Formulei 1. Spunem acest lucru deoarece Formula 1 a publicat noul calendar, care va include nu mai puțin de 24 de etape. De asemenea, noul calendar creat pentru 2024 va împărți cursele în funcție de regiune.

Astfel, Formula 1 rearanjează calendarul astfel încât să reducă problemele legate de logistică, dar să îmbunătățească și sustenabilitatea competiției. Sezonul 2024 va lua startul în Asia, etapa din Bahrain fiind etapa de debut a acestui sezon, care va lua startul la începutul lunii martie. După aceasta urmează etapele din Arabia Saudită și Australia. Pentru primele două curse ale sezonului din Bahrain și Arabia Saudită, Marele Premiu va avea loc sâmbătă. Această decizie a fost luată pentru a acomoda Ramadanul.

Pentru prima dată în istoria Formulei 1, Marele Premiu al Japoniei se va desfășura în luna aprilie. Etapa din Japonia este urmată de cea din China, o etapă care a fost anulată în acest sezon din cauza pandemiei de COVID-19.

Formula 1 restructurează calendarul competițional

După primele 5 curse, Formula 1 va face un scurtă trecere peste Oceanul Atlantic pentru etapa din Miami, înainte ca sezonul european să înceapă în Italia, la Imola, la mijlocul lunii mai. Etapa din Emilia-Romagna va fi urmată de cea de la Monaco, apoi vom ajunge din nou în America de Nord pentru cursa din Canada.

Imediat după această etapă urmează un șir de curse pe bătrânul continent, reprezentate de etapele din Spania, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Belgia, Țările de Jos și Italia. Cursa din Azerbaijan va fi mutată în luna septembrie, după care va fi urmată de cursa din Singapore, după care vom ajunge din nou în Americi.

Aici se vor desfășura, în această ordine, cursele din Statele Unite, Mexic, Brazilia și Las Vegas. La fel ca cele două etape, din Bahrain și Arabia Saudită, și cursa ce va avea loc în Las Vegas se va desfășura tot în ziua de sâmbătă.

Ultimele două curse vor avea loc în Orientul Mijlociu. Vorbim, bineînțeles de etapele din Qatar și din Abu Dhabi. Cea din urmă va încheia sezonul 2024 la începutul lunii decembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide