Aston Martin a lansat DBX, primul SUV al mărcii – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2019 Știri auto

Aston Martin, care s-a confruntat cu o scădere a preţului acţiunilor în acest an, în condiţiile în care vânzările nu au reuşit să îndeplinească aşteptările, a lansat miercuri primul său SUV din istoria brandului.

Producătorul de maşini sport, renumit pentru automobilul lui James Bond, a intrat în faliment de şapte ori în istoria sa de 106 ani şi a avut mai mulţi proprietari în ultimul secol, inclusiv Ford.

GALERIE FOTO

Acum este deţinut în mare parte de grupuri de capital privat kuweit şi italian. Acţiunile companiei au scăzut cu 75% faţă de preţul din octombrie 2018, când erau cotate la 19 lire sterline pe acţiune, lovite de scăderea cererii în Europa, dar şi pentru modelul său Vantage.

Firma, care a raportat pierderi de 118 milioane de dolari în primele nouă luni ale anului, a construit o nouă fabrică în Ţara Galilor, care va produce noul model SUV DBX începând cu anul viitor.

Aston Martin DBX

Aston Martin a confirmat ce motor va aliment SUV-ul. Acest motor ia forma unui AMG V8 twin-turbo de 4,0 litri care furnizează 542 CP și un cuplu 700 Nm. Sprintul până la 100 km/h durează 4,5 secunde, iar SUV-ul va continua până la o viteză maximă de  291 km/h.

Cei din SUA care doresc să cumpere un Aston Martin DBX vor putea face acest lucru pentru o sumă de 189.900 de dolari, în timp ce prețurile pentru Marea Britanie încep de la 158.000 de lire sterline, iar în Germania ele pornesc de la 193.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide