Aston Martin Rapid E dispare înainte să apară. De ce renunță englezii la model?

Autor: Elena Luchian 10 ian. 2020 MASINI NOI

Aston Martin Rapid E dispare înainte să apară. Constructorul englez renunță la ceea ce trebuia să fie prima sa mașină electrică, pe care a prezentat-o deja în aprilie 2019, la Salonul Auto de la Shanghai.

Galerie foto

Aston Martin Rapid E a fost prezentat, sub forma unui prototip, în 2015. Doi ani mai târziu, englezii au confirmat că acel concept va primi o versiune de serie. În aprilie 2019, totul părea că se va concretiza, pentru că producătorul englez a prezentat modelul în China.

Mașina era propulsată de două motoare electrice, care dezvoltau împreună 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm. Casa britanică trecea în contul său o autonomie de peste 320 de kilometri și urma să construiască 155 de unități, cu un preț de pornire încă neanunțat.

Nu se știe însă, câți clienți au rezervat deja mașina și dacă producătorul va fi nevoit să returneze sume de bani.

Presa engleză scrie că, potrivit unor surse din interiorul companiei, mașina nu va mai intra în producție, iar versiunea dezvăluită anul trecut ar sta la baza dezvoltării următoarelor modele electrificate ale companiei.

Aston Martin a aruncat în joc primul său SUV, DBX, lansat în decembrie 2019 și în România. După “un an dezamăgitor”, așa cum l-a catalogat CEO-ul Andy Palmer, Aston Martin mizează pe noul model pentru a recupera terenul pierdut. Primii clienți își vor primi mașina comandată începând cu această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin



Comentarii
Inchide